Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

CSM, Logica en Natural Gas

Vorige keer besproken:

  • Wessanen daalde gisteren flink. Deze terugval geeft de ideale instapkans in mijn ogen. Op lange termijn gaat het hier toch om de overname
  • Ik heb inmiddels daad bij woord gevoegd en een turbo short Royal Dutch Shell gekocht
  • TomTom loopt zoals ik verwachtte terug en de winst op mijn shorts loopt op. Ik ben en blijf negatief. De jaarcijfers van 28 februari worden mijn inziens een ravage
  • De winst op mijn shorts Air France-KLM loopt eveneens op. Deze tot dusver zeer lucratieve positie houd ik echter vast omdat ik nog steeds meer potentie omlaag zie

CSM
Onlangs stelde CSM teleur bij de bekendmaking van de resultaten over 2011. Zowel de omzet als winst kwamen lager uit dan verwacht. De koers daalde als reactie op dit nieuws. Met deze koersdaling is abrupt een einde aan de opgaande trend gekomen. Het momentum was eerder al zoek en met de omgeslagen trend staan hiermee alle signalen op rood.

Onder 15 euro is er geen reden voor enthousiasme en kijk ik omlaag.

Logica
Dit aandeel daalde gisteren flink. De resultaten van Logica over 2011 waren echter licht beter dan verwacht en gaven zelfs reden voor verschillende analisten om de koersdoelen op te schroeven. Boven 0,93 euro blijft de trend positief. De daling lijkt mij tot dusver dan ook vooral een goede instapkans te bieden.

 

Na een rondje winstnemingen kan Logica binnenkort weer gaan opleven. Met een stoploss op 0,90 euro kan hiervan prima geprofiteerd worden.

Natural Gas
Een aantal weken geleden gebeurde er iets bijzonders bij de koers van Natural Gas. Voor het eerst in een jaar tijd draaide de trend en dwong de grafiek mij om weer opwaarts te gaan kijken. De koers rommelt nu wat op en neer en geeft alle aanwijzingen dat er een stevige bodem gevormd wordt. Boven de 2,30 dollar ben ik enthousiast.

 


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links