Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

JPMorgans Jamie Dimon: "Boom duurt járen"

JPMorgans Jamie Dimon: "Boom duurt járen"

Als Jamie Dimon van JPMorgan Chase spreekt, luisteren we? Hij is CEO van de grootste westerse bank en heeft weer zijn jaarlijkse, dit keer 65 pagina's dikke aandeelhoudersbrief geschreven. Fin- en Big Tech concurerren nu dus echt met de banken volgens hem, maar specifek man en paard noemt hij niet. 

Meest opvallend vind ik dat hij stelt dat fintech ook succesvol concurreert met misschien wel de belangrijkste asset van banken: vertrouwen. Bloomberg:

Those groups have outpaced the growth of banks by some measures, often thanks to less regulation. They have also done “a terrific job in easing customers’ pain points” with slick online platforms, he said.

“While I am still confident that JPMorgan Chase can grow and earn a good return for its shareholders, the competition will be intense, and we must get faster and be more creative,” the CEO wrote. “Acquisitions are in our future, and fintech is an area where some of that cash could be put to work.”

Ach ja, in Nederland weten we er intussen alles van. Dit zijn de beurswaardes van onze financials in euro's. Nu even niet, maar Adyen is al meer waard geweest dan de rest bij elkaar.


Dimon laat zich over nog veel meer dingen uit en dit vind ik zelf het interessantste. Hij verwacht geen korte, maar een jarenlange boom na de Covid-19-crisis. Jammer dat hij niks zegt over of daar ook hogere inflatie en rentes bijbehoren. want als het zo lang duurt en hard gaat, kan er zelfs een loon-prijsspiraal komen...?

Deze grafiek laat zien waarom Dimon - ik noem JPMorgan Chase ook wel Jamie Morgan Chase - op zo'n voetstuk staat op Wall Street. Hij is sinds 2005 CEO van de bank, overleefde als enige topbankier de Kredietcrisis en dit is zijn herbelegde trackrecord versus ING en de Amerikaanse en Europese bankenindex (in euro's).

Niet zichtbaar in de grafiek: alle schandalen, affaires en boetes die de bank sinds de Kredietcrisis aandeden, want ook JPMorgan kon er helaas wat van... Even anekdotisch, het is legendarisch: in 2013 dacht de bank een Q&A te doen op Twitter. Die blies ze snel af, want dat leverde een storm op! Hier het verhaal.      

Verhip, die andere grootheid op wall Street - CEO Larry Fink van BlackRock - heeft vandaag ook al een brief.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links