Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Activision Blizzard laat een sterk technisch beeld zien.

Richting:Stijgend
Trendwijziging:+
Slotkoers:97,87
Steun:87,73
Weerstand:105,00
Steun 2:71,19
Weerstand 2:120,00

De indicatoren geven het volgende technische-analysebeeld:

 • Activision Blizzard geeft een zeer sterke stijgende trend aan. De fors hogere koersbodems die ruim boven de voormalige koerspieken worden gevormd, zijn het bewijs van gretige kopers in de markt. Binnen de opwaartse trend is er ruimte richting weerstand 105,00 (berekend koersdoel). Steun ligt rond 87,73 (bodem van 6 augustus 2020).


 • De money flow is positief en geeft aan dat er nieuw geld in de markt komt.


 • De MACD verzwakt op lange termijn wat (daalt, maar beweegt nog boven 0).


 • De RSI geeft op lange termijn een neutrale waarde aan. De RSI (Relative Strength Index) kan overgekochte (> 70: overbought) en oververkochte (< 30: oversold) condities blootleggen.


 • Stochastics geeft op lange termijn een overbought conditie (over-gekocht) aan. De stochastic wordt gebruikt, zoals vrijwel alle oscillatoren, als overbought/oversold indicator en voor haar divergenties. Hoge waarden (bv boven 80) worden beschouwd als overgekocht (overbought). Bij de interpretatie van de stochastic is een combinatie van beide signalen het meest betrouwbaar. Een negatieve divergentie ontstaat bijvoorbeeld als het aandeel een nieuwe hogere top neerzet terwijl de stochastic een lagere top noteert. Dit is een waarschuwingssignaal. Als in een later stadium het aandeel neerwaarts onder de vorige top breekt dan is er sprake van een trendbreuk en wordt het eerdere waarschuwingssignaal bevestigd. Vanwege de vele signalen geeft de stochastic ook relatief veel onjuiste signalen af wat bij consequent volgen leidt tot een slecht resultaat. Tostrams past overigens een subtielere beoordeling toe, waarbij ook wordt gekeken of deze indicator net uit de overboughtzone breekt.
 • Het momentum tendeert op lange termijn omlaag.


 • Deze indicator geeft aan dat de koers boven de lange termijn gemiddelde lijn noteert. Er is geen sprake van een extreme situatie..De horizontale zwarte lijn in het midden van deze grafiek geeft 200-dagenlijn weer. De 'beweeglijke' zwarte lijn geeft het koersverloop weer.


 • De licht verbeterende B.O.B.-lijn (relatieve sterktelijn) geeft iets sterkere prestaties aan, vergeleken met de rest van de markt. De relatieve sterktelijn wordt elke dag berekend door de koers te delen door die van de betreffende index en de uitkomst daarvan bij het resultaat van de voorgaande sessie op te tellen. Een stijgende relatieve sterktelijn duidt op outperformance, een dalende relatieve sterktelijn geeft underperformance aan.


Auteur: Tostrams.nl

Tostrams.nl

Meer over Tostrams.nl

Recente artikelen van Tostrams.nl

 1. 09 apr KPN beweegt in een sterk stijgende trend.
 2. 08 apr Pinterest zakt terug onder de voormalige koerspieken.
 3. 07 apr Capital One Financial corrigeert terug naar de voormalige weerstand.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Activision Blizzard 95,780 09 apr
-0,680
-0,70%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare