Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Voorbeurs: Grillig

De winst van de - om het een naam te geven - Postboderally van begin deze week is weer verdampt. Herrinnert u zich die nog? TNT Express en PostNL die met dik +50% uit hun koerspanty knapten. Inimiddels brullen alle beurs-dudes "Correctie!" in mijn Twitter, dus de AEX gaat weer de andere kant op! Of...? 

Ik heb dit namelijk, zeker de laatste maanden, vaker gezien, maar pint u mij hier niet op vast! U kent het vast ook. U denkt dat u een houvast, een indicator, een methode of iets anders hebt dat werkt. Dat gaat een tijdje goed. U wordt zelfverzekerd en bats, dan kletst Mr. Market u vroeg of laat om de oren.

Vandaag: bij ons zijn er onder meer Aalberts en Wessanen en in het buitenland Allianz, Dexia, Commerzbank, Crédit Agricole en RBS. Dramatische cijfers zie ik al van hen voorbijflitsen door onder meer verliezen op Griekse portefeuillles. Ja, dit zijn onder andere de tenten die de EU overeind wil houden.

Cijferseizoen VS voorbij

Belangrijkste macro is de Duitse Ifo Geschäftklima, voluit "die vielbeachteter Frühindikator für die konjunkturelle Entwicklung in Deutschland." Hewlett-Packard sloot nabeurs New York als laatste Dow Jones het KW4-cijferseizoen officieus af. De handel After Hours oordeelde -1,21%.

Succes vandaag en hup, naar de markten:

  • De futures openen voorzichtig, heel voorzichtig hun oogjes
  • Op Azie valt zoals gewoonlijk weer geen peil te trekken
  • EUR/USD schuift langzaam maar zeker naar voren in de tweede helft 1,32'ers
  • Goud en zilver en oliebenchmarks WTI en Brent doen even kalm aan na hun rush
  • Verhip, de Bund future stijgt ook! Gaan aandelen dan toch dalen vandaag? Obligatiebeleggers heten namelijk wat snuggerder te zijn dan aandelenbeleggers :-)

Futures om 8:02 uur

Gekapitaliseerde markten

BRIC-landen

Valuta, commodities & indicatoren

Obligaties

Nieuws en agenda Nederland

Nieuws buitenland

Grafiek van de Dag

China could face an economic crisis unless it implements deep reforms, zoals WSJ dus schrijft. Grappig, ik had onderstaande grafiek gisteren al gereserveeerd voor vandaag. Iedereen maakt zich druk over banken, Griekenland en EU... maar voor mij is China kandidaat nummer één voor de volgende crisis.

Op Europa na doet de wereldeconomie het niet eens zo slecht, maar China draait stroef. Wat is er aan de hand met dat land, waarvan je eigenlijk geen enkel cijfer kan vertrouwen? Dertig jaar alleen maar groei. Sorry, ik geloof er niet in. Er moeten gigantische weeffouten zijn, die eens voor ellende zorgen.

Lukas Daalders Best of the Web

Lukas, wat heb je voor leuke linkjes en gave grafieken? "Economische divergentie (op hoog niveau), 4de kwartaal cijferseizoen, taxi2.0, huizenbubbels, goud ging niet alleen gister hard omhoog, Goldman Sachs ziet olie (WTI) naar $120 gaan, computing en capital flows "

Belangrijkste buitenlandse KW4-cijferkandidaten

Macroagenda

  • 10:30 Duitsland: Ifo Geschäftsklima februari (consensus: 108,8)
  • 14:30 VS: weekly jobless claims (consensus: 355.000)
  • 19:00 VS: bondveiling

AJ Kamp


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 februari 2012 08:33
    Beetje handelaar wordt toch vaak om de oren gekletst? Zelfverzekerd zeiden EU-politici dat zij in 10 jr de VS economisch wilden voorbijstreven. Dus wilden zij ook militaire macht want dat is gekoppeld aan economische macht. Hoe dan ook, ze staan in eigen blubber en GoldmanSachsBoys moet hen eruit trekken. BUND omhoog? Vast en zeker een vergissing?!
  2. [verwijderd] 23 februari 2012 16:07
    Guten Mittag,
    quote:
    Ik heb dit namelijk, zeker de laatste maanden, vaker gezien, maar pint u mij hier niet op vast! U kent het vast ook. U denkt dat u een houvast, een indicator, een methode of iets anders hebt dat werkt. Dat gaat een tijdje goed. U wordt zelfverzekerd en bats, dan kletst Mr. Market u vroeg of laat om de oren.

    Unquote,
    oftewel laat geen emoties toe in je handelen,want dat gaat fout.
    vaak vergeet men dat markten veranderen (trending,trending volatiel,en consolidating)en daarom een bepaalde indicator niet meer werkt ..

4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links