Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Klein feestje op Damrak

TA: Klein feestje op Damrak

De Amsterdamse beurs heeft gisteren een nieuw all-time high op de borden gezet. Het oude (intraday) record op 703,18 punten, dat op het hoogtepunt van de dotcom-rally werd bereikt, is hiermee uit de boeken.

Genoeg reden voor een feestje, want niet alleen heeft de AEX-index een nieuwe highscore neergezet, maar het technisch beeld oogt daarnaast sterk genoeg om de komende periode nog hogere koersen te mogen verwachten.

Wat daarbij opvalt, is dat de uitbraak breed gedragen lijkt te worden. Na de Amerikaanse wist recent al de Duitse beurs een nieuw hoogtepunt te noteren en ook de Euro Stoxx 50-index lijkt klaar te staan om boven een belangrijke weerstand te breken. Hoewel het all-time high nog ver weg is voor deze brede index, signaleert een uitbraak wel een sterke technische verbetering.

AEX oogt sterk

De Nederlandse index heeft de afgelopen dagen een sterk koersverloop laten zien. Vrijdag wist de koers met een koersgat uit te breken boven de top van februari en daarmee de aanval op het all-time high van 703,18 punten in te zetten.

Deze week kreeg de aanval verder vorm, waardoor gisteren het nieuwe hoogtepunt kon worden bereikt. Om de opmars voort te kunnen zetten, dient de weerstand eerst overtuigend te worden gebroken en moet de uitbraak ook na de Paasdagen standhouden. Het volgende koersdoel ligt dan rond 728 punten; dit is een berekend koersdoel.

DAX-index lange termijn

De Duitse beurs wist als eerste Europese beurs begin dit jaar een nieuw all-time high te bereiken. (De DAX-index is een herbeleggingsindex, wat inhoudt dat de dividenden niet van de koers worden afgehaald en er dus grotere koerswinsten worden behaald).

De Duitse beurs is recent boven de oude weerstand gebroken, waarmee een technische verbetering is opgetreden. Opwaarts is er hierdoor ruimte vrijgekomen voor een stijging richting weerstand 16.500,00 punten (berekend koersdoel).

Euro Stoxx 50-index lange termijn

Het Europese beursgemiddelde, de Euro Stoxx 50-index, is de afgelopen maanden hard opgelopen. De beurs heeft hiermee de weerstand van de toppen van de afgelopen jaren bereikt.

Zodra de uitbraak wordt gerealiseerd, zal het beeld verder opklaren en komt er ruimte vrij voor een grotere stijging richting oude toppen uit 2007.

Het sterke koersverloop van deze index geeft aan dat het sentiment onder beleggers op het Europese vasteland positief is.

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams

Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams Groep en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze beleggersdesk. De jarenlange ervaring van onze redacteuren samen met de inkoop van real time monitoren hebben onze kooptips een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van +23,96%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening zijn te vinden op de rendementen pagina.

Met IEX Premium heeft u altijd als eerste toegang tot onze tips.
U leest deze al vanaf 2,60 per week.

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij de Tostrams Groep binnen IEX. Voor IEX schrijft hij regelmatig technische analyses. Al op jonge leeftijd werd Wouter gegrepen door de beleggingswereld. Zijn werkzame leven is hij begonnen op de private banking afdeling van een grote bank, maar al snel bleek dat hij zich toch liever alleen met...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

 1. 15 apr TA: Duitse beurs overtuigt 125
 2. 15 apr TA: Duitse beurs overtuigt 125
 3. 13 apr Bitcoin en Ether zijn uitgebroken 40

Reacties

261 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 14 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 4 createmonnie 1 april 2021 08:28
  Toch wel grappig dat er totaal geen relatie meer is tussen realiteit en TA. Ze kijken alleen omhoog omdat er zoveel vrijbesteedbaar geld is. Kikt eenmaal inflatie in en gaan we opnieuw open met de economie, beseffen we dan dat we niet eeuwig kunnen stimuleren? Vast niet, want de banken en overheden hebben al aangekondigd om rustig af te bouwen. We zullen nog jaren stimuleren en aan het einde van de rit het MKB en grootbedrijf kwijtschelden om weer naar normaal te draaien. Piet Particulier mag een hogere loonbelasting betalen, maar Mr Rich hoeft geen hogere belastingen over zijn 10 huizen te betalen. Zo scheef staat Nederland, waarbij de werkenden meer mogen betalen, terwijl de rijken op hun gat zitten.
 2. forum rang 4 -EriC- 1 april 2021 08:35
  quote:

  Toerist schreef op 1 april 2021 08:23:


  nog wat shorts erbij op 705,99 bij vontobel, SG geeft geen prijzen


  Knap dat je dat nog durft.
  Ik begrijp niets van deze opening.
  AEX trok zich gisteren weinig aan van de USA en sloot lichtjes in de min.
  En dan nu 6 punten in de plus openen.
  Nee, ik snap er niets van zoals gewoonlijk.
  Een puntje in de plus oké. Maar dit?
  Alsnog durf ik niet long te gaan trouwens.
  Juist nu niet na de zoveelste absurde stijging.
 3. Toerist 1 april 2021 08:46
  quote:

  -EriC- schreef op 1 april 2021 08:35:


  [...]

  Knap dat je dat nog durft.
  Ik begrijp niets van deze opening.
  AEX trok zich gisteren weinig aan van de USA en sloot lichtjes in de min.
  En dan nu 6 punten in de plus openen.
  Nee, ik snap er niets van zoals gewoonlijk.
  Een puntje in de plus oké. Maar dit?
  Alsnog durf ik niet long te gaan trouwens.
  Juist nu niet na de zoveelste absurde stijging.

  heb er nog wat bijgepakt op 706,90
261 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 14 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare