Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Voorbeurs: Spel op de wagen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 februari 2012 08:43
    Mogge AJ,

    je begint al als een enthousiaste sell side analist te klinken. Nieuwe LT bullmarkt? Ja in fiat currencies ja. De huidige euforie kan maar 1 ding betekenen, een top is zeer nabij.

    En over goudkevers, volgens mij zijn die uit op protectie tegen centrale banksters en is het rendement van de laatste 10 jaar een duidelijk signaal over waar die banksters mee bezig zijn. Jullie papieren zakhouders te beroven! Zoek maar eens op de Dow/Gold ratio, dan zie je dat de aandelenmarkten al 10 jaar morsdood zijn.

    En terwijl de fundamentals ernstig verslechteren,worden de buy and holders zoals jijzelf ineens dolenthousiast van een beetje gratis geld via de ECB om de markten op te pompen, slechts als policy instrument en bankster backstop? Hmmm.

    Ik snap het wel hoor aangezien de rendementen op papier de afgelopen jaren abysmal waren en je komt eindelijk weer wat bovenwater, dat geeft moed!

    Toch kan ik je verzekeren dat het van korte duur zal zijn en het kan dus geen kwaad om wat van je winst te verzilveren en te beveiligen tegen Dillinger & co. Zie het als een advies van mij omdat ik het goed met je voor heb.

    cheers
    Juan
  2. [verwijderd] 20 februari 2012 08:50
    Beste Juan, wat is dat 'van korte duur'? Gratis geld naar de beurs brengen rendeert nu eenmaal beter dan op de spaarbank. De DOW kan gewoon torenhoog komen te staan. Om daarna even weer vrolijk omlaag te duikelen want het geld stroomt dan naar renderende plaatsen. Zilver zou 60$ worden dit jaar(Bill Murphy, GATA). Als indices fors stijgen, blijft goud en zilver achter, gok ik zo. Ik zie wel, morgen nieuwe maan.

  3. [verwijderd] 20 februari 2012 09:12
    quote:

    korbe007 schreef op 20 februari 2012 08:50:

    Beste Juan, wat is dat 'van korte duur'? Gratis geld naar de beurs brengen rendeert nu eenmaal beter dan op de spaarbank. De DOW kan gewoon torenhoog komen te staan. Om daarna even weer vrolijk omlaag te duikelen want het geld stroomt dan naar renderende plaatsen. Zilver zou 60$ worden dit jaar(Bill Murphy, GATA). Als indices fors stijgen, blijft goud en zilver achter, gok ik zo. Ik zie wel, morgen nieuwe maan.

    Hi Korbe,

    Kijk naar de gezamenlijke BS's van de FED en GS, eh ECB. Leg de explosie over de koersen van de Dow heen. Mag je mij uitleggen waarom de Dow nog niet op 36000 staat. Al dat geld is namelijk slechts backstopping van de banken om de giga verliezen te maskeren. Dat die banken met dat gratis geld ook de markten oppompen is mooi meegenomen voor de ponzi masters (en zeer waarschijnlijk afgesproken werk). Want we weten dat Greenspan, Bernanke, Draghi et al ervan overtuigd zijn dat een sterke aandelenmarkt goed is voor de economie, en niet zoals de theorie ooit was, dat hoge aandelenkoersen een gevolg zijn van een gezonde economie met een goede outlook.

    En ja, goud en zilver worden zeer waarschijnlijk gesmashed (immers al decennia een sterk naar beneden gemanipuleerde markt) en kijkend naar de Dow/Gold ratio moeten ze ook wel. Het wordt immers gênant om te zien zo.

    Oh en je vraag over korte duur? Persoonlijk denk ik enkele weken. Maar ik weet van mezelf dat ik soms te vroeg ben met mijn calls en we hebben het hier over een zeer LT topping patroon. Enkele maanden kan dus ook zo maar.

    Het is een boude call maar je weet, ik blijf een topcalling troll.

    Juan
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links