Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Must Read: VS herstelt, op minder benzine

Einde nabij voor roemruchte ex-ABN Amro-zakenbank, Paul Krugman in de Playboy, Griekenland-update, het benzineloze herstel van de Amerikaanse economie en de grootste social media hype post-Facebook. 

IEX Fonds 40
De IEX Fonds staat op 163,17. Het rendement year-to-date voor de breed gespreide index van toonaangevende beleggingsfondsen is 7,38%.

Einde nabij voor zakenbank RBS 
Drama in de Nederlandse bankwereld. Volgens het FD lukt het RBS niet om een koper te vinden voor de zakenbanktak van RBS. Daarmee dreigt de definitieve sluiting voor wat ooit, in de gedaante van de corporate finance-afdeling van ABN Amro - het vlaggenschip van het Nederlandse bankwezen was. 

Grieken zijn aan het zieken 
Griekenland-nieuws, anyone? Het eurogekibbel begint steeds meer achtergrondruis te worden en de handel lijkt simpelweg de definitieve default/redding (doorhalen wat niet van toepassing is) af te wachten. Voor wie het weten wil: de FT zet nog even uiteen hoe de geagiteerde Griekse retoriek jegens Duitsland en Nederland vooral contraproductief lijkt te werken.

Krugman repareert de economie
Uit de Playboy, maar toch helemaal Safe For Work: een fraai, lang interview met econoom, Nobelprijswinnaar en columnist Paul Krugman. Een gelijkhebberig typje, maar, zo stelt het blad vast, de man hééft ook best vaak gelijk. 

Amerika groeit... op minder benzine 
The Big Picture verbaast zich: hoe kan het dat de benzineconsumptie in Amerika sterk daalt, terwijl de economie herstelt? "If the economy is indeed getting better, it seems to be happening while we are driving less and consuming less gasoline. For the American economy, this is really hard to do. It has never happened before [...]". Of...herstelt de economie misschien niet? Link via Lukas Daalder


Lukas Daalder

Regels voor derivatenhandel versoepeld
Onverwacht: een toezichthouder die regels versoepelt. Het lijkt erop dat de Commodity and Futures Trading Commission de limiet waarboven je als verkoper van derivaten als 'dealer' wordt aangemerkt met een factor 20 gaat verhogen. Wie in die definitie valt, krijgt te maken met streng toezicht. Bij de huidige limiet worden ook sommige grote 'gebruikers' als Shell en Cargill op die manier behandeld. 

En we zwaaien met z'n allen naar Facebook 
Ken uw hypes: Facebook is nog niet naar de beurs, maar er is alweer een New New Thing: Pinterest.

Winner takes all 
Beleggen is soms net een spelletje, vindt u ook niet? Daarom loont het om u eens te verdiepen in speltheorie.

There's no kennis like Voorkennis 
Handel met voorkennis is strafbaar. Dat wist u. Behalve als Amerikaanse congresleden het doen, stelt Jon Stewart van The Daily Show droogjes vast. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 10:00 Must read: Japanse yen bereikt nieuw dieptepunt
  2. 24 apr Must read: Klimaatverandering bedreigt grondstoffenmarkt
  3. 23 apr Must read: Militaire uitgaven op recordniveau

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links