Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Akzo, TomTom & Wessanen

Randstad daalde gisteren conform mijn verwachting en ik kon met mijn turbo short een nette 13% winst bijschreven. Ik heb nog steeds turbo shorts Air France-KLM en goud. SNS Reaal zorgde gisteren ondanks de hoge omzetten van een tijd geleden voor weinig spektakel, maar blijft interessant om te volgen.

AkzoNobel
De resultaten van AkzoNobel lijken op het eerste gezicht wat tegenvallend. Er zijn echter veel lichtpuntjes te ontdekken:

  • Zo daalde het pensioentekort
  • Blijft een nieuwe afschrijving op het overgenomen ICI vooralsnog uit
  • Het kostenbesparingsprogramma loopt aardig

Bovendien zegt AkzoNobel zelf vast te houden aan de doelstellingen voor de lange termijn. Een sterk signaal vind ik. In de grafiek zie ik een positieve trend en ruimte genoeg omhoog in de overbought/oversold-indicator. Stoploss op 40 euro en stijgen maar!

TomTom
Eerder berichtte ik al over shortkansen bij TomTom. Door een opwaartse uitbraak was het negatieve plaatje even van de baan. Nu zijn er wat mij betreft nieuwe kansen. De recente koersreactie van TomTom vind ik namelijk erg overdreven. De koers spoot omhoog nadat een samenwerking in China bekend werd gemaakt.

De marges en volumes van TomTom liggen echter al tijden onder vuur. Al worden er nog honderd samenwerkingsverbanden aangekondigd, dat gaat op korte termijn niet veranderen.  Het (omcirkelde) koerspatroon is bovendien zeer bearish.

Wessanen
Delta Partners heeft in december zijn belang in Wessanen vergroot. Langzaam maar zeker krijgt ze een grotere vinger in de pap. Het bedrijf heeft veel verborgen waarde voor de branchegenoot of saneerder die Wessanen weer op de rails wil krijgen. Een overnemende partij kan slecht presterende onderdelen afstoten en goede bedrijfsonderdelen inpassen en samenvoegen in het eigen bedrijf.

Een kapitaalkrachtige sectorgenoot kan een mooie slag slaan. Trend is positief en de moving averages wijzen omhoog.


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 februari 2012 12:25
    Noem de marges van TomTom dan eens en de contante waarde van de nieuwe contracten? Uh uh... Prima als je aan TA doet, maar verzin dan geen fundamentele argumenten. Gratis tip: let op de datum 27-2: mobile world congress in Barcelona met persconferentie TomTom. Voordat je short stoploss er weer aan gaat...
  2. [verwijderd] 17 februari 2012 12:53
    quote:

    *Justin* schreef op 17 februari 2012 12:25:

    Noem de marges van TomTom dan eens en de contante waarde van de nieuwe contracten? Uh uh... Prima als je aan TA doet, maar verzin dan geen fundamentele argumenten. Gratis tip: let op de datum 27-2: mobile world congress in Barcelona met persconferentie TomTom. Voordat je short stoploss er weer aan gaat...
    Helemaal mee eens, wat een onzin

    Trouwens het is toch niet vreemd als de beurs wat vooruit loopt op al die goede berichten?

    Het PND verhaal verdwijnt qua losse kastjes langzaam naar de achtergrond en elk nieuw contract verhoogt de interesse in TT

    Dit bedrijf zal het volledig gaan redden op de innovaties en ook in de USA nog meer voet aan de grond krijgen.

    En ook met een T.A. zit men er zoveel naast. Er wordt nml geen rekening gehouden met alle overige ( soms emotionele) factoren

  3. @iPlof 17 februari 2012 13:02
    Ja hoor ga jij maar lekker short op TT. Een bedrijf met zeer veel groeikansen in de toekomst. Het vergelijkbare Garmin in de US wordt tenminste wel op waarde geschat, mijn inziens is er nog een flink opwaarts potentieel voor TT.
    En Wessanen, houd toch op met dat fonds. Is altijd een dog geweest en zogenaamd altijd ondergewaardeerd. De koers zal vast ook wel weer een keer omhoog kruipen maar het blijft een waardeloos en overbodig bedrijf.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links