Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AF-KLM, Brunel en goud

In mijn vorige column schreef ik dat ING wel eens kon gaan dalen. De tegenvallende jaarresultaten gaven gisteren het nodige duwtje in de rug. Mijn turbo shorts staan nu al op een leuke winst. Ik houd ze stevig vast want onder de 6,70 euro kan nog steeds een verdere versnelling omlaag optreden.

TomTom is nog niet uitgebroken boven de 3,80 euro en ik hanteer daarom mijn negatieve visie. Ik wacht daarom nog keurig af om te zien of er een bodem rond de huidige 3,80 euro wordt geplaatst of dat ik moet wachten met kopen tot de koers is doorgezakt naar 3,50 euro.

Air France-KLM
Er gaan geruchten over een eventuele claimemmissie en die staking zal het bedrijf geen goed doen. De hoge olieprijs gooit ook nog eens roet in het eten. De stijging stokt nu de koers blijft hangen rond de 5 euro. Ik voorspel daarom dat Air France – KLM de komende tijd zal dalen.

Brunel
Ik volg Brunel al een tijdje en verbaas mij steeds weer over de grote koersuitslagen en waarom dit aandeel door velen over het hoofd gezien wordt. Nu is het echter wel iets te hard opgelopen denk ik.  Brunel noteert rond de weerstandszone van 30 euro en de overbought/oversold-indicator schreeuwt om een daling. 

Goud
Met het risico de beleggers met goudkoorts tegen het zere been te stoten, wil ik toch spreken over een aankomende daling in edelmetaal. Sinds de enorme koersval is goud nooit meer helemaal hersteld.  Na de lagere bodem lijkt er nu een lagere top te zijn gezet. Het momentum neemt af en ik zie de koers snel terugvallen richting de 1550 dollar per troy ounce.


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 februari 2012 09:07
    Hi Selwyn,

    Ok, je praat je boek maar je stopt wel je geld waar je mond zit. Respect.

    Mooie charts trouwens, en de ADX indicator ziet er stoer en veelbelovend uit. Ninja trader blijft ook een fantastisch platform trouwens. De trailstop dots mogen volgende keer wel een tandje dunner geplot. En de pijlen worden die geplot bij een MA crossover?

    Ik ga eens een kijkje nemen op je site.

    cheers
    Juan
  2. Selwyn D. 10 februari 2012 12:12
    quote:

    Juan Tsunami schreef op 10 februari 2012 09:07:

    Hi Selwyn,
    Ok, je praat je boek maar je stopt wel je geld waar je mond zit. Respect.
    Mooie charts trouwens, en de ADX indicator ziet er stoer en veelbelovend uit. Ninja trader blijft ook een fantastisch platform trouwens. De trailstop dots mogen volgende keer wel een tandje dunner geplot. En de pijlen worden die geplot bij een MA crossover?
    Ik ga eens een kijkje nemen op je site.
    NinjaTrader is inderdaad een mooi programma waar erg veel mee kan. Die pijlen zet ik er handmatig bij voor de duidelijkheid, wanneer er meerdere indicatoren hetzelfde beeld geven. Bedankt voor je complimenten.
  3. Selwyn D. 10 februari 2012 12:12
    quote:

    simi500 schreef op 10 februari 2012 10:23:

    Mooi kunnen we nog wat goedkoper bijtanken in goud.
    En is er goudkoorts?
    98% van de goegemeente bezit geen goud.
    Waar zit die goudkoorts dan?
    De 2% van de mensen die goud bezitten hebben vaak goudkoorts en zien het tot in de hemel stijgen. Misschien terecht, misschien ook niet. Ik wijs er alleen op dat ik op korte termijn een daling zie richting 1550 dollar per troy ounce. Ik heb een shortpositie met een stop op 1760 dollar per troy ounce.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links