Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Arcelor & ING potpourri

Het is altijd voor- of achteruit hollen met ArcelorMittal, een tussenweg is er niet. Vorig jaar verloor het staalfonds 50,21%, maar dit jaar staat er al weer een plus van 14,37%. Met een beetje fantasie is het aandeel een turbo op de AEX. Dat blijkt ook uit de bèta van 1,478 (Bloomberg) ten opzichte van de index.

Sie bèta wordt berekend aan de hand van de koersen over de laatste drie jaar en laat zien hoe hard een fonds stijgt of daalt ten opzichte van de benchmark. Vandaag pakt dit verschil nog veel hoger uit, want ArcelorMittal stijgt nu 2,38%, waar de AEX 0,06% terug moet. Ja, de kwartaalcijfers van vanochtend voorbeurs worden goed ontvangen.    

Dit is een klassiek geval van beleggen is vooruitkijken. De cijfers over het laatste kwartaal zijn slecht, maar dat is verleden tijd. Het gaat om de toekomst. En, om de eerste analist te citeren, er gloort licht voor het staalbedrijf aan het einde van de tunnel. Dat is ook meteen de enige echte quote, want de commentaren zijn vlak:  

ABN Amro:
Er schijnt licht aan het einde van de tunnel: wat ons betreft zijn de door ArcelorMittal afgegeven prognoses bemoedigend. Met name de vooruitzichten voor de VS en de opkomende markten zijn hoopgevend. Vooralsnog lijkt erop dat analisten hun verwachtingen voor de eerste helft van 2012 mogelijk opwaarts kunnen bijstellen. Wij handhaven ons Kopen-advies voor het aandeel ArcelorMittal.

ING:
De reductie van de nettoschuld van staalfabrikant ArcelorMittal is positief, aldus ING. De ebitda in het afgelopen kwartaal en de vooruitblik voor de tweede helft van 2012 zijn vrijwel in lijn met de verwachtingen. Het nettoverlies van 1 miljard dollar in het vierde kwartaal is wel een teleurstelling, zei ING. Hier was juist een positief resultaat verwacht. ING heeft een buy-rating voor ArcelorMittal.

Theodoor Gilissen:
Onze rating is Kopen met het oog op de verwachte verbetering van de staalvraag in Europa in het tweede halfjaar.

Bank of America Merill Lynch:
ArcelorMittal's debt reduction in 4Q was "much better than expected," and should be taken positively by the market, says Bank of America Merrill Lynch. "The gearing of ArcelorMittal remains a key focus of investors and in our opinion the better than expected net debt figures should be taken well," the banks says. Has a 12-month price objective of EUR23, keeps at buy.

Collectief zijn de analisten zeer bullish op ArcelorMittal:

  • Buy: 22
  • Hold: 7
  • Sell: 2
  • Gemiddeld koersdoel: 23,14 euro

ING
Dan nog even dit, donderdag cijfert ING voorbeurs. RBS’ Jim Tehupuring kwam vandaag op Twitter met een aardig optiestrategie voor dit jaar door over het fonds, wellicht brengt het u op ideeën.

  • Opties of aandelen? In geval van ING verkies ik optiestrategie boven de stukken (geen dividend).Geen investering, lager risico, top potentieel
  • Strategie ING: gekochte callspread met geschreven put (afname plicht aandelen). Verlies indien ING onder €6 staat eind 2015, daarboven winst
  • A) Koop Call ING Dec '12 6 voor €2,80 b) Schrijf Call ING Dec '12 12 voor €1,25 c) Schrijf Put ING Dec '12 6 voor €1,80. Investering €0
  • Toelichting optiestrategie ING. Winst wanneer ING in Dec '12 boven €6. Maximale winst €6,00 als ING >€12. Max verlies €6 als ING failliet

Als u liever korter speelt met een turbo, sprinter of speeder kunt u misschien uit de voeten met de (TA) update vandaag van Selwyn Duijvestijn over ING:

(...) Rond de 7,50 euro werd eerder immers al eens een top gevormd. De trend is nog meer dan positief, maar ik kijk vooral naar shorts. Onder de 6,70 euro kan een versnelling omlaag optreden. Rond pakweg de 5,50 euro wordt een hogere bodem gevormd. Met een slotkoers boven de 7,70 euro breekt de koers uit en vervalt mijn negatieve scenario. (...)

Opvallend is dat de analistenconsensus voor ING bijna identiek is aan die van ArcelorMittal. Het scheel letterlijk één koopje en de koerspotentie is in beide gevallen ruim 37%.

  • Buy: 23
  • Hold: 7
  • Sell: 2
  • Gemiddeld koersdoel: 10,09 euro


Guruwatch.nl is een volbloed dochter van IEX.nl. De site houdt analistenadviezen bij en berekent het rendement daarvan. Guruwatch houdt ook alle opinies, tips en stukken bij van de internationale beursguru's. Dit en andere artikelen op de site zijn afkomstig van Arend Jan Kamp, senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Guruwatch.nl

Meer over Guruwatch.nl

Recente artikelen van Guruwatch.nl

  1. aug '12 DE dus, maar ook Fugro? 1
  2. mei '12 Biotech CSM
  3. apr '12 Beursexit TomTom?

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Koffiezondersuiker 7 februari 2012 18:08


    ING opties zijn zeker leuk om te hebben!
    De C E6,00 feb is ver6voudigd in 5 weken en dát ondanks een zeer aantrekkelijke aankoopprijs op moment van stijgen.
    (hoe kan het zo zijn dat MT-calls zo duur zijn en die van ING niet
    terwijl de vola toch op ING ook hoog is.)

    ER is altijd enorme handel in (wat mi ook verklaart waarom het aandeel meestal het meest verhandeld is op de Amsterdamse beurs).
  2. [verwijderd] 7 februari 2012 23:45
    50 procent waardeverlies klinkt wel veel, maar dat soort fuctuaties zijn betrekkelijk normaal in aandelenkoersen. Daarom moet de verstandige belegger voor de lange termijn nooit zomaar op willekeurige momenten kopen en zeker niet op hetzelfde moment kopen en verkopen. Dom timen kost je gemakkelijk 20 procent, moet je niet raar van opkijken.
  3. [verwijderd] 8 februari 2012 11:56
    quote:

    K. Wiggers schreef op 8 februari 2012 11:28:

    Nounou Johannes, tegenwoordig vinden wij 50% betrekkelijk normaal door de continue chaos waarin we leven. Als in 2005 een aandeel 50% v/d waarde verloor schreeuwde men moord en brand.
    Was 2005 in bijgaande grafiek is volgens u normaal?
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links