Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Voorbeurs: Tulpenbollen

Pa Voorbeurs (81) gisteren aan de lijn. "Brief van ABP gehad. Weet je hoeveel Ma Voorbeurs (80) en ik volgend jaar april netto worden gekort?"
Voorbeurs: "Neuh. Paar tientjes?"
Pa Voorbeurs: "Vier euro netto. Vier euro netto! Daar maken ze die drukte over!"

Ja, mijn ouders aten nog tulpenbollen in de oorlog en werkten ooit zes dagen per week. Die kunnen beter relativeren dan wij verwende diva's, die menen dat het ons grondrecht is dat we ieder jaar minder werken voor meer geld. Met exta graranties op álles en korten verboden! Sorry voor de uitwijding, dit moest ik even kwijt :-)

Zo vind ik dat we Recht Hebben op een koersstijging vandaag van minmiaal +10%, maar dat zie ik niet één-twee-drie gebeuren :-) Beetje armetierig zo met die koersen nu. Het is wachten op het BBP-cijfer VS van 14:30 voor échte richting. Verder is er Michigan en een paar cijferende Amerikaanse grootmachten.

Veilige haven?

Houd u intussen vooral de obligatiemarkten in de gaten, want daar is de echte actie. Zo twitterde ik twee dagen geleden nog dat de 10-jarige Duitse staat weer 2% aantikte en jetzt staat dat ding wieder auf 1,87%. Dat heet een veilige haven. Beetje veel kapiteins Schettino's die daar de boel aan puin varen.

Ik wens u alvast een prettig weekend. Ongetwijfeld gaan er binnen de EU allerlei Belangrijke Mensen weer Belangrijke Dingen zeggen (over Griekenland), maar ik heb het idee dat zolang er geen échte wezenlijke beslissingen worden genomen, de koersen toch niet meer reageren. Hoppa, naar de markten!

  • De futures beginnen een paar tienden in de min: het is wachten op reuring dus
  • De meeste markten in Azië plussen voorzichtig, maar erg opwindend is het allemaal niet
  • EUR/USD lijkt het wel even prima te vinden zo on die 1,31'ers
  • Goud, zilver en oliesoorten WTI en Brent blijven ook heel dicht bij huis
  • Gelukkg is er de Bund future voor actie actie, harde actie! De rentes dalen weer

Futures om 8:02 uur

Gekapitaliseerde markten

BRIC-landen

Valuta, commodities & indicatoren

Obligaties

Nieuws en agenda Nederland

Nieuws buitenland

Grafiek van de Dag

Knap werk New York Times. Gaat u er 5 minuten voor zitten en u weet na het zien van het fimpje en de tabel exact wat het probleem is met de westerse arbeidsmarkt. Dit alles vertelt meer dan alle werkloosheidsgrafieken en -analyses bij elkaar.

Lukas Daalders Best of the Web

Belangrijkste KW4 cijferkandidaten

Macroagenda deze week

  • 09:00 Nederland: parlementaire enquête ABN Amro-Fortis
  • 13:15 Davos: speech ECB-president Mario Draghi
  • 14:30 VS: eerste schatting BBP-groei KW4 (consensus: +3,1%)
  • 15:55 VS: consumentenvertrouwen Universiteit van Michigan januari (consensus: 74,0)
  • World Economic Forum in Davos

AJ Kamp


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 januari 2012 09:32
    Over kapitein Schettino gesproken; de cruisegangers die ongedeerd bleven krijgen allemaal 14.000 euro. Dat is 3.000 voor de cruise die bijna afgelopen was en terugvlucht. En 11.000 om leuke dingen voor te doen. Voor mensen die gewond en/of iemand kwijt raakten komt een individuele regeling.

    Die twee Rotterdamse gepensioneerden die laatst bij P&W zaten toucheren inclusief hun partners zo maar even 44.000 euro. Kunnen ze een leuk bootje voor kopen!
  2. Humans R underrated 27 januari 2012 09:43
    Wat een populistische kul over manufacturing en unemployment. 3 jaar geleden was de werkeloosheid in de VS nog 5%, terwijl het aantal dat in services werkte 83% was. Bovendien denk ik dat tegenwoordig door vrouwen participatie procentueel veel meer mensen werken als in 1950. Als dit de gangbare opvatting is kunnen we onze borst nat maken voor een grote ronde welvaarts vernietigende protectionisme. Toen men vroeger van de agricultuur de manufacturing inging klaagde men ook over het "verdwijnen" van echte banen, naar een afgeleide tak (manufacturing). Er lijkt me niks mis met het verdwijnen van treurige fabrieksbanen naar landen waar ze daar wel blij mee zijn en waar ze er beter in zijn, zo kan elk land doen waar ze goed in zijn, en of dat nou manufacturing of services is moet niet uitmaken.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links