Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Saxo Bank: Portugees “keerpunt”

Portugal bereikt nieuwe hoogten, jawel, op de credit default swap markt. Maar gelukkig noemde de premier van dit Zuid-Europese land dit jaar een keerpunt. Fijntjes wijst Steen Jakobsen, de hoofdeconoom van Saxo Bank, erop dat de Griekse premier dit bijna exact een jaar geleden ook beweerde. De geschiedenis leert ons dat wij niet van de geschiedenis leren.  Saxo Bank heeft Portugese CDS en bankdeposito’s toegevoegd aan de stressindicatoren. Dat betekent inderdaad een keerpunt, voor de indicatoren welteverstaan.

In een paar zwart-wit-strepen schetst Steen Jakobsen het pad dat de FOMC en Portugal zijn ingeslagen. Het geld, dat in de Amerikaanse economie circuleert, is in vijf jaar tijd enorm gestegen. De kans dat de Fed overgaat tot een derde ronde van de kwantitatieve verruiming wordt door de markten op 50% geschetst. Mads Koefoed, macro-econoom bij Saxo, denkt dat er maandelijks in de VS 150.000 banen bij kunnen komen. In dat geval overtreft de groei in de VS de verwachtingen. Jakobsen zelf is minder optimistisch, gezien de tegenwind van overheidsbezuinigingen.
Lof voor Apple. Aandelenstrateeg Peter Garnry bejubelt te midden van al het negatieve nieuws in Europa een succesvol bedrijf als Apple dat onze wereld innoveert.

Met alle respect durft Jakobsen enkele kanttekeningen te plaatsen bij een artikel van George Soros over de Europese schuldencrisis. Maar de bewering dat er nog steeds tijd is, kan er bij Jakobsen niet in. In plaats van te wachten tot de beleidsmakers falen, zou Soros aan moeten dringen op verandering. Mogelijk tellen de jaren en neemt de energie dan af.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 10:00 Must read: Japanse yen bereikt nieuw dieptepunt
  2. 24 apr Must read: Klimaatverandering bedreigt grondstoffenmarkt
  3. 23 apr Must read: Militaire uitgaven op recordniveau

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links