Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Must Read: Geen hulp nodig!

Buffett vergroot belang in Tesco, IMF is somber, banken weigeren hulp, investeerders verliezen vertrouwen, waarschuwing van Lagarde en energie opwekking in de Verenigde Staten.

IEX Fonds 40
Alleen maar groene cijfers voor fondsenindex IEX Fonds 40. Momenteel staat de index op 158,07 met een positief YTD rendement van 4,02%.

Buffett vergroot belang in Tesco
Supermarktketen Tesco zal naar verwachting minder winst maken de komende jaren. Ondanks dit slechte nieuws maakte Warren Buffetts Berkshire Hathaway bekend dat het zijn belang in de supermarktgigant gaat vergroten. Naar verwachting zal dit een sein zijn voor andere beleggers om ook in te stappen in het aandeel.

IMF somber over eurozone
Het Internationaal Monetair Fonds ziet de toekomst van de eurozone niet bepaald rooskleurig tegemoet. Volgens het IMF zullen de Europese economieën dit jaar met gemiddeld 0,5% krimpen. Wel zien ze een groei weggelegd voor de Verenigde Staten en China.

Banken proberen het zelf
Europese banken doen hun best om zelf het hoofd boven water te houden zonder aan te moeten kloppen bij de overheid. De banken hebben tot en met vandaag om aan te geven hoe zij aan eerder vastgestelde kapitaaleisen zullen voldoen. Veel banken kiezen ervoor om winsten binnenboord te houden en risico's opnieuw af te wegen.

Beleggers verliezen vertrouwen
Beleggers lijken hun vertrouwen te verliezen in de topmanagers van beleggingssfondsen. Grootste reden is de verliezen die beleggers moeten slikken. Onder andere Edouard Carmignac (Carmignac Gestion) en Sanjeev Shah (Fidelity Worldwide Investments trailblazer) hebben het moeilijk. Meer via Reuters.

Lagarde waarschuwt overheden
IMF-president Christine Lagarde waarschuwt overheden tegen fiscale beperkingen die economische groei bemoeilijken. Lagarde doet dit voor de bijeenkomst in Davos, Zwitserland volgende week. Meer via Bloomberg.

Energie-opwekking
Interessante grafiek van Business Insider. Overall neemt energie-opwekking in de Verenigde Staten toe en windenergie lijkt aan populariteit te winnen.

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 19 apr Must read: Apple worstelt in China
  2. 18 apr Must read: beleggen in landbouw dan maar
  3. 17 apr Must read: Risico nummer 1 is?

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links