Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

De omzetstijgers

Iets van -60% tot -80% minder omzet per aandeel lijkt vandaag tot nu toe een beetje de regel op het Damrak. U weet het: vakantie en boeken gesloten voor 2011, ofwel de beurs kabbelt maar wat aan deze week. Toch zijn er op fondsniveau genoeg namen te vinden waar het vandaag een drukte van belang is.

Misschien is dat een leuke manier om eens anders naar de beurs te kijken: geen koersen, maar omzet. Gelet op de namen dacht ik aan een craprally, zeg maar snel het brandhout van dit jaar oppikken in-de-hoop-dat. Dat is toch te kort door de bocht, al is het maar omdat dit jaar bijna alle fondsen brandhout waren.

Windowdressing, kort gezegd: de winnaars van dit jaar kopen omdat de portefeuille dan wat aardiger oogt, is ook niet van toepassing. Kijk maar naar de dit jaar heerschende double digits Royal Dutch Shell en Unilever die vandaag delen in de omzetmalaise en koersapathie.  

AEX
Wie dan wel? Eerst de AEX. Nee, met uitzondering van de TomTom (-14% minder omzet nu) buiken alle aandelen nog uit van de kerst.

AMX
Dan de AMX, waar een paar fondsen beduidend meer handelen dan normaal:

Geen nieuws, geen reuring op de forums… Zeg het maar wat er aan de hand is bij deze bedrijven. Toch een craprally? Nee, met uitzondering van Ordina zijn er wat dat betreft betere kandidaten te vinden.

AScX
In de AScX is het bal:

Deze fondsen handelen alsof het Dolle Dinsdag is. Grontmij valt nog te betitelen als ralliënde crap, maar de rest?


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links