Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Twee stappen vooruit, één achteruit

Dat kenmerkt Europa, volgens Standard Life Investments. Helaas heeft de eurozone crises nodig om hervormingen door te voeren en politieke processen te forceren. De muntunie lijkt wel te overleven. Alle ogen zijn nu op de eurotop van 9 december gericht, stelt Andrew Milligan, Head of global strategy bij Standard Life Investments.

De markten maken een rally door, nu is een eindejaarsrally niets vreemds. Beleggers moeten hun portefeuille opschonen voor het einde van het jaar. Volgens Milligan is er veel liquiditeit langs de zijlijn. De markt reageert ook op de tekenen van een gecoördineerde aanpak van de problemen.
Beleggers kunnen het beste short gaan in Europa, maar alert blijven op een sterke rally. Dat lijkt Standard Life ook de beste positie voor 2012

Miligan ziet geen wondermiddel om de problemen van de eurocrisis op te lossen. Wel vallen de bouwstenen voor een oplossing steeds meer op hun plek, waaronder de noodfondsen, inzet van de ECB, fiscale hervormingen, eurobonds en begrotingsdiscipline. Helaas, constateert de specialist van Standard Life, blijven details onduidelijk en duurt het langer dan markten graag willen zien. Wel vindt hij het een gevaarlijk spel dat de kernlanden spelen, om hervormingen af te dwingen door hulp achter te houden. Dan bestaat altijd het gevaar dat een land zijn hand overspeelt.

Voor 9 december ziet Milligan als belangrijkste issue de mate van steun die de ECB gaat geven. Het beste acht hij een proactieve opstelling van Italië, met de IMF als vangnet. De nieuwe regering moet de economische ontwikkeling keren en groei zien aan te jagen van 0-1% tot 1-2%. Dat vraagt een verbetering van de concurrentiepositie van Italië met 10-20%.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 10:00 Must read: Koopkrachtherstel helpt Nederlandse economie vooruit
  2. 15 apr Must read: Wat notoire beurspessimisten missen
  3. 12 apr Must read: Deze 15 aandelen had u vooral niet moeten hebben

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links