Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Threadneedle: kansen in onzekerheid

Threadneedle Investments blikt vooruit naar 2012 en voorziet een extreem moeilijk jaar voor beleggers. Maar te midden van alle negativiteit en onzekerheid ziet Mark Burgess, CIO van Threadneedle Investments veel kansen.

Threadneedle rekent met een groei van het wereldwijde bbp van 2,5%, waarbij vooral de opkomende markten de vertragende groei in het ontwikkelde Westen moeten compenseren. Voor Europa en VK wordt uitgegaan van nul groei, de VS groeit in 2012 1,5%. Burgess constateert een duidelijk vertragende macro-economische omgeving. In deze context zijn aandelen erg goedkoop, maar stock picking is van groot belang, zowel in vastrentende waarden als in aandelenmarkten.

Threadneedle ziet in de huidige marktomstandigheden een survival of the fittest. Sterke bedrijven zullen in 2012 sterker worden. Threadneedle richt zich vooral op kwalitatief hoogwaardige bedrijven met ervaren management en een bewezen bedrijfsmodel.

Het beleggingsthema voor volgend jaar is de zoektocht naar rendement. De rentes blijven naar de verwachting van Burgess op historisch laag niveau. En de lijst van risicovrije beleggingen wordt steeds kleiner. Threadneedle zoekt het vooral in vastrentende waarden met hogere yields uit opkomende markten. Die bieden een hogere risico/opbrengst verhouding dan staatsobligaties. Ook wijst Burgess op commercieel vastgoed in het VK. Het extra rendement van dit vastgoed ten opzichte van Engelse staatsobligaties is historisch hoog.

Verder zoekt Threadneedle bedrijven die groeien in een omgeving van lage groei, bijvoorbeeld bedrijven die leveren aan opkomende markten, die sterk zijn in een bepaalde niche of die onderscheidende producten of intellectueel eigendom hebben. Bij grondstoffen moeten beleggers selectief zijn. Schaarse grondstoffen verdienen de voorkeur boven grondstoffen die afhankelijk zijn van de wereldwijde economische ontwikkelingen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 23 apr Must read: Militaire uitgaven op recordniveau
  2. 22 apr Must read: Inzetten op herstel duurzame energiebedrijven
  3. 19 apr Must read: Apple worstelt in China

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links