Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

En nu stoppen met dalen!

België heeft een wereldrecord gehaald en krijgt mogelijk nu toch weer een regering. Daar zou de koning blij mee zijn. Ik denk dat ze overigens wel moesten van Europa, want anders hebben alle burgers in Europa ineens het bewijs in handen dat we prima zonder regering kunnen.

Erger nog, ik geloof dat we zelfs beter zonder kunnen. Een dagje zonder Amerikanen was ook wel weer even lekker. De Amerikanen hebben lekker weer aan de kalkoon gezeten en daarna lekker gewinkeld. We zijn weer gek gemaakt met filmpjes van drommen mensen in de warenhuizen.

Bodem bereikt
Technisch gezien, lijkt de daling voor het grootste gedeelte alweer achter de rug. Bodems lijken gevormd en veel ruimte omlaag is er niet in de kortetermijngrafiek.

Ik nam daarom vrijdagochtend winst in mijn bescherming en verkocht puts. Hoewel ik, als het iets opveert toch ook wel weer bescherming in de Verenigde Staten wil hebben. In de AEX heb ik nog geen koopsignalen.

Ook de Duitse DAX is officieel nog niet aan een stijging toe. Maar ik geloof in eindemaandeffecten en ik geloof ook dat iedereen de daling een beetje beu is.

Toch wil ik nog wel even wijzen op de langeretermijngrafiek van de DAX. In die grafiek zie ik toch wel weer een beetje een Russisch-poppetjepatroon. Oftewel meerdere hoofd-schouderpatronen.

In theorie kan de index dus ook zo weer naar de 3500 en dat is nog een tikkie lager. Maar nogmaals voor de korte termijn geloof ik in een opleving.

De Dow Jones geeft me voor de korte termijn een hoogtevreesgevoel. Maar deze index is dan ook nog nauwelijks gedaald terwijl wij in Nederland op -23 staan.

Een laatste verkoopsignaal waar ik op wil wijzen is die van China. In de B-aandelen geeft de Twindicator een verkoopsignaal.

Kortom: voor de korte termijn geloof ik in een herstelbeweging maar voor de lange termijn (een half jaar) moeten we nog wel oppassen!


Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Smit schrijft zijn columns op persoonlijke titel. Today's is een vergunninghoudende instelling. Today's is bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerd als beleggingsonderneming en beleggingsinstelling. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op vandongen@iex.nl.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Frank van Dongen (Cees Smit)

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Today’s is als vergunninghouder geregistreerd is bij de AFM en het DSI. Cees Smit is gespecialiseerd in ingewikkelde derivatenco...

Meer over Frank van Dongen (Cees Smit)

Recente artikelen van Frank van Dongen (Cees Smit)

  1. apr '17 De Show is over: Iedereen bedankt 77
  2. jan '17 Mindf*ck 34
  3. mei '16 De beren krijgen lucht 14

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 november 2011 20:35
    De titel van het met beide benen op de grond staande beleggingsadvies, En nu stoppen met dalen! Stop hier nou eens mee! Stop dit! Ik zeg stop dit! Ik zei dus stop dit! Stop dit, ik wil het nu!

    zegt m.i. slechts ter kennisgeving al genoeg.

    (wat dan behalve een met beide benen op de grond staand beleggingingsadvies gaat volgen, is qua literatuur zeer de moeite waard op te lezen, zoals "België heeft een wereldrecord gehaald en krijgt mogelijk nu toch weer een regering. Daar zou de koning blij mee zijn. Ik denk dat ze overigens wel moesten van Europa, want anders hebben alle burgers in Europa ineens het bewijs in handen dat we prima zonder regering kunnen. Erger nog, ik geloof dat we zelfs beter zonder kunnen. Een dagje zonder Amerikanen was ook wel weer even lekker. ")
  2. [verwijderd] 28 november 2011 20:38
    PS Ik bedoel "is qua literatuur zeer de moeite waard om te lezen, zoals "België heeft een wereldrecord gehaald en krijgt mogelijk nu toch weer een regering. Daar zou de koning blij mee zijn. Ik denk dat ze overigens wel moesten van Europa, want anders hebben alle burgers in Europa ineens het bewijs in handen dat we prima zonder regering kunnen. Erger nog, ik geloof dat we zelfs beter zonder kunnen. Een dagje zonder Amerikanen was ook wel weer even lekker. ")"
  3. [verwijderd] 28 november 2011 21:04
    PS2 Dit geldt tevens slechts ter kennisgeving op de valreep voor het met beide benen op de grond staande beleggingsadvies op

    www.iex.nl/Column/68601/Mijn-broer-Fr...

    met name voor het met beide benen op de grond staande gedeelte "Op de Dag van de Belegger was het dit jaar anders dan anders, zo was er geen IEX-stand met gratis koffie en daardoor gingen de IEX-ers vrij rondzwerven. Natuurlijk liepen er ook weer een aantal redactieleden vrij rond op de beurs. Ik zet ze straks ook nog even op Twitter."
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links