Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Must Read: Dodelijk dilemma

Kiest Europa voor de ECB of voor het Rijnlandse model? Er ligt al 100 miljard aan Bungabonds in Frankfurt. Kansen voor beleggers, ook nu; en Occupy ten onder aan... klassenstrijd.

IEX Fonds 40
Onze breed gespreide fondsenindex IEX Fonds 40 staat op 149,33. Daarmee gaat de index vrijwel onveranderd (-0,09%) de week uit. Deze week beginnen de officiële nominatierondes voor de herweging die per 1 januari plaatsvindt.  

Draghi: Andiamo, EFSF
Eurocrisis, akte 462b: Mario Draghi. De ECB laat weer eens van zich horen. Tijdens een speech in Frankfurt vanochtend vroeg de nieuwe topman van de centrale bank zich af waarom het EFSF nog altijd slechts een papieren noodfonds is. Hoog tijd dat er ook uitvoering wordt gegeven aan de plannen. 

Hoe sterk zijn de knieën van Merkel? 
Bob Janjuah - voorheen de econoom van RBS, tegenwoordig bij Nomura - brengt de eurocrisis terug tot een simpel, maar dodelijk, dilemma. Of Europa kiest voor oneindige monetaire steun door de ECB of Duitsland houdt zijn poot stijf, met een default van diverse landen en een kleinere eurozone tot gevolg. Janjuah hoopt op het tweede, maar vreest - bear als hij is - voor het eerste scenario. 

ECB: al 100 miljard Bungabonds 
Janjuah zou wel eens gelijk kunnen krijgen, want in stilte fungeert de ECB al als het wagentje van Stadsreiniging dat alle afgedankte obligaties van de bersvloer opzuigt. FT Alphavile citeert een analist die heeft berekend dat de ECB nu al zo'n 100 miljard euro aan Italiaanse obligaties bezit. 

Investment banking? Niets voor ons. 
Het zal niet de laatste bank zijn die een dergelijke move maakt: het Zwitserse UBS gaat haar investment banking-tak sterk afbouwen en richt zich de komende tijd vooral op haar sterke private banking-afdeling. 

Druk op OK, dan dan doen wij maal twee  
Altijd wel eens willen weten hoe hyperinflatie aanvoelt? Nou, als de euro's ineens twee keer zo snel van je rekening verdwijnen, bijvoorbeeld

Kansen in een 3D-wereld
Zijn er dan nergens kansen meer? Jawel, zegt Rob Arnott op The Reformed Broker. In een wereld die wordt gedomineerd door de 3 D's (Debt, Deficit en Demograhpics) liggen de kansen vooral in bedrijfsobligaties (investment grade en high yield) en in emerging markets (aandelen en obligaties).

We are the (15% of the) 99%!
Hilarische reportage van - het is weer vrijdag - The Daily Show over het Occupy Wall Street-tentenkamp. Na acht weken is het kamp al ten prooi gevallen aan - jawel - een klassenstrijd tussen de elitaire salondemonstranten en de èchte arme sloebers. "So...the big decisions about the Occupy Wall Street movement are being made in the atrium of the Deutsche Bank building?"

The Daily Show With Jon Stewart Mon - Thurs 11p / 10c
Occupy Wall Street Divided
www.thedailyshow.com
Daily Show Full Episodes Political Humor & Satire Blog The Daily Show on Facebook

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 10:00 Must read: Japanse yen bereikt nieuw dieptepunt
  2. 24 apr Must read: Klimaatverandering bedreigt grondstoffenmarkt
  3. 23 apr Must read: Militaire uitgaven op recordniveau

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links