Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Must Read: Koop op dinsdag!

Apple wil visie van overleden Steve Jobs doorzetten, Duitsers tonen initiatief, mogelijk een extra stresstest voor banken, protesten tegen Wall Street zwellen aan, Trichet zwaait af en dinsdag is de beste dag om aandelen te kopen.

IEX Fonds 40
Enkel rode cijfers voor IEX Fonds 40. Het fonds staat op 139,97. Dit is een negatief resultaat voor 2011 van -14,45%.

Steve Jobs overleden
Natuurlijk beginnen we deze Must-Read met aandacht voor het overlijden van de oprichter van het computerbedrijf Apple, Steve Jobs. Jobs trad twee maanden geleden terug als CEO van Apple maar bleef wel voorzitter van de raad van bestuur. Meer via FT.

Apple wil doorgroeien
Ondanks het overlijden van Steve Jobs, wil Apple zijn visie doortrekken naar de rest van de wereld. Het bedrijf gaat zich richten op groei buiten de Verenigde Staten met als speerpunt China. Meer via Bloomberg.

Waardegroei Apple
IEX-collega Lukas Daalder stuurde ons deze grafiek die vandaag natuurlijk niet mag achterblijven. Onderstaand de enorme waardegroei van een aandeel Apple door de jaren heen.

Duitsland toont initiatief
Angela Merkel en haar Duitse kabinet doen veel moeite om de eurocrisis de kop in te drukken. Duitsland is van mening dat alle overheden van de landen in de eurozone op één lijn moeten staan en als één partij moeten handelen.

Extra stresstest banken
Een extra stresstest voor banken hangt in de lucht. De Europese Bankenautoriteit EBA wil graag testen of banken een grote afschrijving op obligaties van probleemlanden aankunnen. Meer via FD.

Protesten zwellen aan
De protesten tegen Wall Street
in de Verenigde Staten lijken aan te zwellen. Behalve in New York gaan ook in San Fransisco mensen de straat op om te protesteren tegen de steeds grotere verschillen tussen grote ondernemingen en burgers.

Trichet zwaait af
Vandaag zal de ECB vergaderen over het maandelijkse rente-niveau. Deze vergadering zal voor de laatste keer worden voorgezeten door Jean-Claude Trichet. Trichet zal worden opgevolgd door de Italiaan Mario Draghi.

Koop op dinsdag!
Beste dag om te beleggen blijkt dinsdag te zijn. Op maandag dalen aandelen doordat er in het weekend slecht nieuws bekend is geworden, op dinsdag maken aandelen een come-back. Kopen op dinsdag lijkt dus slim te zijn!

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 10:00 Must read: Militaire uitgaven op recordniveau
  2. 22 apr Must read: Inzetten op herstel duurzame energiebedrijven
  3. 19 apr Must read: Apple worstelt in China

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links