Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Must have: emerging market mixfonds

Steeds meer banken en fondshuizen omarmen opkomende markten én zien, door de financiële crisis, de vraag bij beleggers naar mixfondsen groeien. De optelsom zijn opkomende markten mixfondsen die dan ook als paddestoelen de grond uitrijzen. AllianceBernstein voegt daar hun nieuwe strategie voor de opkomende markten, Emerging Market Multi-Asset (EMMA), aan toe.

Met EMMA is het mogelijk te profiteren van de voordelen van spreiding, de volatiliteit te verlagen en een hoger rendement te genereren, stelt de vermogensbeheerder. "Veel beleggers constateren dat ze onderwogen zijn in de opkomende markten. Maar als ze dit willen corrigeren door alleen in aandelen te beleggen, krijgen ze met een verhoging van het totale risico in hun portefeuille te maken."

Een mix van aandelen en obligaties uit groeilanden biedt soelaas. De ambitie van AllianceBernstein is een rendement dat vergelijkbaar is met dat van aandelen, maar met een lagere volatiliteit — waardoor het effect van de hogere allocaties op het totale portefeuillerisico kan worden gedempt. De beleggingsstrategie berust op een combinatie van fundamenteel en kwantitatief onderzoek, waarbij belegd wordt in aandelen, obligaties (waaronder ook high yield) en valuta’s.

Morgan Harting, Senior Portfolio Manager en leider van het Emerging Markets Multi-Asset team: “De opkomende markten vertegenwoordigen meer dan 12% van de MSCI All-Countries World Index. Vaak wordt echter minder belegd in aandelen van opkomende markten en nauwelijks in obligaties in die markten. Wij zijn van mening dat dit moet veranderen, en hopen dat deze innovatieve strategie hieraan kan bijdragen.” 

Willem van Gijzen, Directeur Benelux, heeft hoge verwachtingen van EMMA: "Wij verwachten dat een strategie die toegang geeft tot de groei van de opkomende markten, waarbij de volatiliteit beperkt blijft, op grote belangstelling van de Nederlandse beleggers kan rekenen."

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 18 apr Must read: beleggen in landbouw dan maar
  2. 17 apr Must read: Risico nummer 1 is?
  3. 16 apr Must read: Koopkrachtherstel helpt Nederlandse economie vooruit

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links