Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Bill Gross: bier, zweet en tranen

Pimco staat bekend als de grootste obligatiebelegger ter wereld en juist dat Pimco maakte begin dit jaar bekend alle posities in Amerikaanse Treasuries te hebben verkocht. Een slechtere timing bleek achteraf nauwelijks mogelijk, want precies vanaf dat moment begon de rally in Amerikaans schuldpapier. Zijn vlaggeschip Global Return Fund staat nu 501e van 589 vergelijkbare fondsen in de lijstjes over 2011.

In de Financial Times maakt fondsbeheerder Bill Gross een grote knieval. "Ik besef dat het mijn fout was omt te denken dat de Amerikaanse economie kon doormodderen met een economische groei van rond de 2%. Het lijkt er nu niet op dat dat kan." De rente op de obligaties liep verder terug - precies omgekeerd aan Gross' verwachtingen, de koersen van de obligaties op.

Gross geeft verder aan dat de 'New Normal' - de term die zijn Pimco bedacht voor een tijdperk van lage economische groei en lage rendementen - misschien wel moet worden gewijzigd in 'New Normal Minus'. Verder weigert Gross bij de pakken neer te zitten. Wel vindt hij dat het mediacircus een grotere zaak van zijn foute inschatting maakt dan het in zijn ogen is.

“When you’re underperforming the index, you go home at night and cry in your beer. It’s not fun, but who said this business should be fun? We’re too well paid to hang our heads and say boo hoo.”

 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Gerelateerd

Bill Gross

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Pimco

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

treasuries

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: Bill Gross, Pimco, treasuries

Column door: IEXProfs Redactie

De centrale redactie van IEXProfs bestaat uit: Fleur van Dalsem Laura Iseger Rob Stallinga

Meer over IEXProfs Redactie

Recente columns van IEXProfs Redactie

  1. 20 sep Must read: Groeiaandelen blijven...
  2. 19 sep Must read: Na de ETF...
  3. 18 sep Must read: Geld moet rollen

Gesponsorde links