Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hedgefunds in juli beter dan markt

Hedgefunds deden het goed in juli; met +1,01% behaalde de Fund-of-Fund strategie een hoger rendement dan de S&P 500 (-2,03%). Dat meldt EDHEC-Risk in een overzicht van zijn alternatieve indices van afgelopen maand. De daling van de S&P 500 werd vergezeld door een toename in de volatiliteit van 8,7%.

Obligaties maakten een winst van 0,84%, en compenseerden daarmee het verlies van juni. De Lehman Global Bond Index deed het nog beter met een winst van 1,82%. Convertibles verloren 1,59% in waarde. De grondstoffenmarkt won 2,58%. De dollar verloor 1,20%. Alle hedgefund strategieën deden het beter dan de aandelenmarkt. De Convertible Arbitrage atrategy profiteerde niet van de terugwijkende aandelenmarkt noch de verhoogde credit spread (+0,11%) en verloor 0,37%.

De combinatie van winstgevende obligaties, de stijgende grondstoffenmarkt en de afnemende dollar zorgde dat de CTA Global strategie steeg met 2,7%, na twee maanden van verliezen. De reguliere aandelen zorgden ook bij de Global Macro strategy voor vooruitgang (+1,49%), waarmee het verlies van juni werd gecompenseerd.

Door een beperkte blootstelling aan de aandelenmarkt, bleef de Equity Market Neutral strategie stabiel met een lichte stijging van 0,04%. De Long/Short Equity en de Event Driven strategie zagen beiden voor de derde maand op rij een verlies, hoewel in minder mate (respectievelijk -0,21% en -0,36%). De Merger Arbitrage strategie verloor 0,46%.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 19 apr Must read: Apple worstelt in China
  2. 18 apr Must read: beleggen in landbouw dan maar
  3. 17 apr Must read: Risico nummer 1 is?

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links