Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Must Read: Dancing on the ceiling

Gaat Amerika zijn hoofd stoten aan het schuldplafond? Wall Street weet niet wat er dan gebeurt. De eurocrisis gaat door, toch zijn er 10 redenen om een bullmarkt in aandelen te verwachten...

Dancing on the ceiling
Het Griekse lijk is voor even terug in de kast, dus nu kan alle aandacht weer worden gericht op hoofdpijndossier 2 voor de financiële wereld: het Amerikaanse schuldenplafond. In hun dodendans zijn Democraten en Republikeinen nu wel erg dicht bij het randje van het ravijn gekomen, met alle gevolgen voor het beleggersvertrouwen, zegt Reuters.

Wall Street maakt de riemen vast
Wall Street probeert zich ondertussen voorzichtig voor te bereiden op een worst case-scenario, waarin de politiek faalt en Amerika in default terecht komt. Probleem is alleen: hoe bereid je je daarop voor? De Wall Street Journal maakt een rondje en komt er achter dat eigenlijk niemand een idee heeft wat er in zo'n geval gaat gebeuren. 

'Laat het schip maar stranden'
Blogger Phil Pearlman van StockTwits gooit de knuppel in het hoenderhok door te stellen dat het misschien wel béter is als er géén akkoord over het schuldenplafond komt. "For the long term health of the nation, perhaps we need to hit rock bottom."

Iene Miene Rutte
Toch nog even Griekenland, want waar heel Europa tevreden is over de uitkomst van de eurotop, bestaat er in Den Haag nog grote verwarring over. Is de 109 miljard euro die Rutte noemt nu in- of exclusief private deelname? Pijnlijke onduidelijkheid, want dat scheelt nogal in de omvang van de overheidsgaranties. Vandaag komt het kabinet met een brief, zegt De Telegraaf

'Eurocrisis niet voorbij'
Mocht u overigens denken dat de eurocrisis hiermee overwonnen is, dan staat u een nare verrassing te wachten, zegt FT-columnist Wolfgang Münchau. "When the Europeans return from their holidays, they will still have the euro – and they will still have the crisis."

10 redenen voor een bullmarkt
Voor wie moe is van alle crisisverhalen: The Reformed Broker komt met een sterk betoog waarin wordt uitgelegd waarom de aandelenmarkt op het punt staat om te gaan rallyen - wellicht na een kortstondige felle correctie.""The stock market has been designed to frustrate the maximum amount of people at any given time."

Schuldensamenzwering
Komiek Stephen Colbert steekt de draak met het Amerikaanse schuldenplafond-debat. Waarom zou een downgrade tot B+ eigenlijk zo erg zijn? Met alleen maar A's op je rapport vind iedereen je toch alleen maar een begrotingsnerd.

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 10:30 Must read: Apple worstelt in China
  2. 18 apr Must read: beleggen in landbouw dan maar
  3. 17 apr Must read: Risico nummer 1 is?

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links