Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Must Read: Dancing on the ceiling

Gaat Amerika zijn hoofd stoten aan het schuldplafond? Wall Street weet niet wat er dan gebeurt. De eurocrisis gaat door, toch zijn er 10 redenen om een bullmarkt in aandelen te verwachten...

Dancing on the ceiling
Het Griekse lijk is voor even terug in de kast, dus nu kan alle aandacht weer worden gericht op hoofdpijndossier 2 voor de financiële wereld: het Amerikaanse schuldenplafond. In hun dodendans zijn Democraten en Republikeinen nu wel erg dicht bij het randje van het ravijn gekomen, met alle gevolgen voor het beleggersvertrouwen, zegt Reuters.

Wall Street maakt de riemen vast
Wall Street probeert zich ondertussen voorzichtig voor te bereiden op een worst case-scenario, waarin de politiek faalt en Amerika in default terecht komt. Probleem is alleen: hoe bereid je je daarop voor? De Wall Street Journal maakt een rondje en komt er achter dat eigenlijk niemand een idee heeft wat er in zo'n geval gaat gebeuren. 

'Laat het schip maar stranden'
Blogger Phil Pearlman van StockTwits gooit de knuppel in het hoenderhok door te stellen dat het misschien wel béter is als er géén akkoord over het schuldenplafond komt. "For the long term health of the nation, perhaps we need to hit rock bottom."

Iene Miene Rutte
Toch nog even Griekenland, want waar heel Europa tevreden is over de uitkomst van de eurotop, bestaat er in Den Haag nog grote verwarring over. Is de 109 miljard euro die Rutte noemt nu in- of exclusief private deelname? Pijnlijke onduidelijkheid, want dat scheelt nogal in de omvang van de overheidsgaranties. Vandaag komt het kabinet met een brief, zegt De Telegraaf

'Eurocrisis niet voorbij'
Mocht u overigens denken dat de eurocrisis hiermee overwonnen is, dan staat u een nare verrassing te wachten, zegt FT-columnist Wolfgang Münchau. "When the Europeans return from their holidays, they will still have the euro – and they will still have the crisis."

10 redenen voor een bullmarkt
Voor wie moe is van alle crisisverhalen: The Reformed Broker komt met een sterk betoog waarin wordt uitgelegd waarom de aandelenmarkt op het punt staat om te gaan rallyen - wellicht na een kortstondige felle correctie.""The stock market has been designed to frustrate the maximum amount of people at any given time."

Schuldensamenzwering
Komiek Stephen Colbert steekt de draak met het Amerikaanse schuldenplafond-debat. Waarom zou een downgrade tot B+ eigenlijk zo erg zijn? Met alleen maar A's op je rapport vind iedereen je toch alleen maar een begrotingsnerd.

 

 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Gerelateerd

schuldenplafond

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: schuldenplafond

Column door: IEXProfs Redactie

De centrale redactie van IEXProfs bestaat uit: Fleur van Dalsem Laura Iseger Rob Stallinga

Meer over IEXProfs Redactie

Recente columns van IEXProfs Redactie

  1. 18 okt Must read: Bovennatuurlijke hulp...
  2. 17 okt Must read: Alles rendeert minder
  3. 16 okt Must read: Mens belegt nog altij...

Gesponsorde links