Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Niet negatief, niet positief

Het lijkt een soort lang weekend in valutaland zolang er geen input uit Amerika komt. De euro-dollar (EUR/USD) maakte gisteren dan ook een pas op de plaats. Normaal gesproken is dat ook niet erg want een min-dagje tussendoor mag best, daar verandert een uptrend met enige standing niet door.

Een inside-dag met geen nieuwe high en geen nieuwe low is op zich een prima manier om bij te komen. Even in de schaduw van de glansrijke dag ervoor, op krachten komen en hup weer door.

De trend komt pas in gevaar op het moment dat dit beeld een aantal dagen achtereen aanhoudt en er tussendoor geen nieuwe highs maar wel nieuwe lows worden neergezet.

Niets nieuws
Dat is allemaal nog niet aan de orde. Er is wel een verzwakking, maar omdat het zo pril is en geen grenzen overschrijdt is er geen negatieve conclusie te trekken. Positief ook niet.

De RSI is niet meer overbought geworden en dat was de aanleiding om koersen weer richting de 1,4450 te duwen. Zolang de koersen niet buiten de grenzen van 1,4450 en 1,4570 komen gebeurt er niets nieuws.

Onder de 1,4450 neemt het risico van een verdere daling naar de 1,43 toe en wordt de daling bevestigd vanuit de RSI die tegen die tijd wel oversold zal zijn. Nu is het dus zaak dat de 1,4450 het houdt en dat de RSI niet oversold wordt. Een rustig dagje is nodig om dit te bereiken, en ik geef dat een goede kans van slagen.

Klik op de grafiek voor een grote versie

U vraagt...
Dan het verzoeknummer van vandaag: euro-Thaise baht (EUR/THB). Er werd gisteren op het forum naar een analyse van dit valutapaar gevraagd.

De Thaise Bath wint het op langere termijn van de euro. Zo gek is dat niet, Azië is in die tijd economisch sterker geworden en er dus sprake van een prijsstijging. Natuurlijk is het nog steeds goedkoop eten op Khaosan Road, maar de prijzen van weleer zijn geweest.

De ontwikkelingen op langere termijn hebben naast de opwaardering van Thailand als geheel ook een neerwaartse bijstelling van de waarde van de eurozone betekend, allemaal bekend bij u neem ik aan dus daar ga ik maar even niet langer bij stilstaan. Ik schakel door naar de kortere termijn.

Klik op de grafiek voor een grote versie

Rond 44
De bodem is een half jaar geleden gezet is en de mogelijke downtrend die koersen op termijn nog lager kan brengen wordt aangevallen. De koersen schurken tegen de 45 aan en zolang de 46 aan de bovenkant niet wordt overschreden komt 50 niet in beeld.

Er is nog wel een goede kans dat de koers de 50 haalt, maar dat zal dit jaar niet meer spelen lijkt mij. De onderzijde van de vergelijking wordt gevormd door de 42-grens waar ik ook geen breuk van verwacht op korte termijn.

Ik denk dat koersen rond de 44 blijven de rest van 2011 en dat er pas in 2012 een belangrijke breuk komt van het 46- of het 42-niveau. Mijn voorkeur ligt aan de bovenzijde. Met koersen van 40 is het stukken minder leuk toeven in Thailand dan met koersen rond de 50.


Gökhan Erem is fondsmanager van LeoMontFonds en directeur van LeoMont. De gepubliceerde analyses zijn bedoeld als achtergrondinformatie over de financiële markten en vormen geen beleggingsadvies of aanbeveling tot het doen van transacties. LeoMont en Erem aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele onvolledigheid, onjuistheid of gevolgen van informatie die voor de analyses wordt gebruikt. De waarden waarop analyses gebaseerd zijn kunnen onderdeel uitmaken van LeoMontFonds of de LeoMont-Portefeuille die zijn opgebouwd uit turbo’s van Goldman Sachs. De beloning van LeoMont of Erem staat niet in relatie tot de standpunten in deze publicatie. Raadpleeg meerdere bronnen en neem zelf beslissingen. Voor meer informatie e-mail naar info@leomont.com.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Gökhan Erem

Gökhan Erem is fondsmanager van LeoMontFonds en directeur van LeoMont. Deze onderneming verleent een divers scala aan financiële diensten aan particuliere en professionele cliënten. Erem is opgeleid tot Certified Market Technician (CMT) en sinds 1994 werkzaam in de financiële sector. Hij werkte onder andere bij ABN Amro, Ra...

Meer over Gökhan Erem

Recente artikelen van Gökhan Erem

  1. jun '16 TA: Europa op de Brexit-drempel 10
  2. jun '16 TA: FTSE en de Brexit 14
  3. jun '16 TA: Het GBP-plan en de Brexit 9

Gerelateerd

Reacties

28 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 juli 2011 22:08
    Die dalende weerstandslijn (EUR:THB) lijkt mij inderdaad een zware brok.
    Tegen de tijd dat we daar tegenaan schurken zal deze lijn tegenaan de 45 liggen (nu dus 46).

    Vorig jaar (december) kreeg ik 39,5 THB. Indien ik er 44-45 zal krijgen, zal ik al heel blij zijn.

    Gökhan, een welgemeend "dank u wel" voor deze uiteenzetting, is hier heel zeker op zijn plaats.

    Mvg Tim
  2. [verwijderd] 6 juli 2011 08:52
    goedemorgen Gökhan.
    we staan weer rond de 1,4450.moeten we nu rekening houden met die 1,43 of kunnen de pijlen weer naar boven gericht worden.
    voorlopig zitten we nog vast tussen de trading range 1,4420 en 1,4470 zo te zien.
    maar ik kan het ook fout zien lol. dus even een vraagje voor het meesterbrein :)
  3. [verwijderd] 6 juli 2011 10:37
    Goeie middag allen,
    We waren zoals verwacht wel toe aan een correctie op de beurzen en dit gaat gepaard met een daling van de Euro, denk ik.
    Ik verwacht hogere beurzen, dus ga ik er van uit dat ook de Euro verder zal stijgen (eveneens na een correctie).
    Ziet er allemaal nog goed uit.
    Geduld is een mooie deugd.

    Na Don Muang is Suvarnabhumi een verademing. Groot, nieuw, gemakkelijk te bereiken, geen files en dat laatste is in Bangkok al heel wat. Jaja, ik zie er naar uit, zoals altijd trouwens.

    Nu eerst nog maar wat gaan werken, want dat moet ook natuurlijk.
  4. [verwijderd] 6 juli 2011 10:48
    Terecht Koekie, want zoals Tim stelt ik denk ook dat de downside beperkt is. Zou eerder een speculatieve dus kleine Long opbouwen rond 1,4325 dan nog short gaan hier. Waarom? er is geen down trend en er ligt massieve steun naar 1,40 toe. Even vertalen naar normale woorden. Daar leek Europa te ploffen, zolang we dat gevaar niet vergroten komen we daar niet doorheen. Of het moet vanuit de USD komen maar daar zie ik niets gebeuren nu.

    @La Veuve, u weet er altijd van te genieten, top. :-)
  5. [verwijderd] 6 juli 2011 10:57
    wederom dank, ik heb zelf te veel twijfel telkens.vanochtend ging ik meteen short op 1,4462 en ben er met 40 points winst uitgegaan.weer veels te vroeg :(.ik dacht 40 om de dag mee te beginnen is aardig, maar als ik kijk waar die nu staat wordt ik toch een bietje zuur hahaha.te vaak winst zien verdampen waardoor ik nu sneller over ga op cashen.maar achteraf gezien was dit een niet te missen kans.
    ik laat hem ook uitrazen nu en straks weer proberen om een long op te pakken.zou mooi zijn als ik die rond die koers die jij zegt op kan pikken.
  6. La Veuve! 6 juli 2011 10:57
    quote:

    Gökhan Erem schreef op 6 juli 2011 10:48:

    Zou eerder een speculatieve dus kleine Long opbouwen rond 1,4325 dan nog short gaan hier.

    @La Veuve, u weet er altijd van te genieten, top. :-)
    Eens met beide opmerkingen! Ging vannacht short rond 1,4420 en was verbaasd dat we vanmorgen eerst omhoog gingen. Klein uurtje terug borrelde de eerste gedachte aan een kleine Long positie op, iets boven de 1,4350
    Ik nam mij toen voor om op 1,4320 Long te gaan, dus die 1,4325 is goed om even later terug te lezen.
    Terwijl ik toch meer van het shorten ben... misschien nog even een ritje 1,4370 naar 1,4320? Met de vingers boven de knoppen uiteraard.
  7. [verwijderd] 6 juli 2011 11:52
    dat koop momentje waar jij het over hebt Gökhan die 1,4325 moet die nu niet naar boven bijgesteld worden, omdat het bandje nu wat opgetrokken is naar de 143,40??
    ik ben ook blij dat er meer gebabbeld wordt hier, moet nog veel leren.maar moet zeggen bepaalde dingen heb ik nu toch wel onder controle.moet alleen de angst die af en toe regeert overwinnen.
28 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links