Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Geen alternatief voor olie

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Gökhan Erem en Alexander Sassen van Elsloo

Sassen van Elsloo en Erem hebben tijdens hun samenwerking in de brokerwereld voor hedgefunds deze unieke combinatie van FA en TA als handelsmerk gevoerd. Met deze invalshoek bestuderen zij redenen en oorzakelijke verbanden, met hun eigen specialismen. Voor meer info over Sassen van Elsloo: klik hier.Voor meer info over Ere...

Meer over Gökhan Erem en Alexander Sassen van Elsloo

Recente artikelen van Gökhan Erem en Alexander Sassen van Elsloo

  1. apr '11 Uit het goede hout gesneden 3
  2. apr '11 Het begin van het einde 13
  3. mrt '11 Beleggen in bling 1

Reacties

48 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Wij Rosario 22 juni 2011 14:33
    Kernenergie met Thorium als brandstof werkt beter en je krijgt minder schadelijke eindproducten. Er is veel meer Thorium dan Uranium aanwezig, dus jammer voor degenen die daar in geïnvesteerd hebben. Dit is al jaren bekend dus vraag je je misschien af waarom wordt dat dan niet breder toegepast, de reden: je kunt van de eindproducten geen bommen maken. In onze vreedzame westerse wereld is bommen maken altijd het leidmotief geweest. Het kan dus anders, er is een Amerikaans bedrijf dat kerncentrales om kan bouwen naar Thorium nl. Lightbridge LTBR op de Nasdaq
    Mensen in de wereld hebben veel zorgen over de eindproducten terwijl Amerika en Rusland tonnen atoombommen in de open lucht, in de zee, in de grond hebben laten exploderen en er is nu na 50 jaren niets meer van te meten. Dus waar die verhalen van 10.000 jaren wegkomen weet ik niet maar niet van feiten.
  2. Wij Rosario 22 juni 2011 16:08
    @Beate, hout is een minder efficiënte uitvoering van steenkool. Waar spaanders vallen kan hout gebruikt worden maar om hout te gaan kweken voor brandhout is onzinnig, even onzinnig als landbouwgewassen wat de bosbouw in feite is. Ik denk dat A & E gelijk hebben, zon is het beste voor de lange termijn, water en geo zijn bijna opgebruikt dus fossiele en kernenergie blijven over voor de korte termijn.
  3. [verwijderd] 22 juni 2011 16:48
    Heren,

    Goed verhaal weer. Dit vind ik nou interessant. Ik zou nog eens met de redactie in conclaaf gaan om er voor te zorgen dat er voor dergelijke stukken meer posities beschikbaar komen.

    Verder, wat ik mis is het effect van consumptie op de prijzen. Dat is in mijn ogen toch wel één van de oorzaken dat de olie eind 2008 zo'n ongelovelijke duik maakte.

    Het probleem in mijn ogen is dat olie niet alleen fungeert als basis voor brandstoffen, maar ook gebruikt wordt voor de productie van kunststoffen en chemicaliën. We zijn nu olie aan het verspillen als brandstof, terwijl dat op termijn vervangbaar is, maar olie voor andere producten essentieel is en (nog) niet vervangbaar. Daarbij, rijden op elektrische stroom is al mogelijk, maar vliegen niet. Waarom nu dan brandstof verspillen op de weg?

    Feit is wel; het roer moet om. Probleem is dat we, wat ik anderen ook al aan zag kaarten, we verder moeten kijken. We zien het energieprobleem als een probleem voor deze generatie, maar we willen toch allemaal ook het beste voor onze kinderen? En kleinkinderen enz. enz.

    Maar bedankt weer, kan niet wachten op jullie volgende stuk!
  4. forum rang 4 New dawn 22 juni 2011 18:47
    quote:

    masterguus schreef op 22 juni 2011 16:48:

    We zijn nu olie aan het verspillen als brandstof, terwijl dat op termijn vervangbaar is, maar olie voor andere producten essentieel is en (nog) niet vervangbaar. Daarbij, rijden op elektrische stroom is al mogelijk, maar vliegen niet. Waarom nu dan brandstof verspillen op de weg?

    Brandstof voor auto's is vervangbaar op termijn schrijf je. Waar denk je dan aan ?
  5. Beate 23 juni 2011 11:17
    quote:

    Wij Rosario schreef op 22 juni 2011 16:08:

    @Beate, hout is een minder efficiënte uitvoering van steenkool. Waar spaanders vallen kan hout gebruikt worden maar om hout te gaan kweken voor brandhout is onzinnig, even onzinnig als landbouwgewassen wat de bosbouw in feite is. Ik denk dat A & E gelijk hebben, zon is het beste voor de lange termijn, water en geo zijn bijna opgebruikt dus fossiele en kernenergie blijven over voor de korte termijn.
    Ok, ik vind het prima dat we blijven verschillen van mening over het gebruik van hout vour de energievoorziening. Natuurlijk is direct gebruik van zonne-energie het beste waar veel zon is, wid waar veel wind is, waterkracht in de bergen etc. Veel mensen wonen echter op plaatsen waar deze bronnen minder overvleodig aanwezig zijn. Ook valt gedurende dagen, weken en maanden het aanbod van dze bronnen niet samen met het gebruik. Batterijen, stuwmeren etc. kunnen helpen om aanbod en vraag naar elkaar toe te brengen. Opslag van zonne-energie in hout (uit de bossen wereldwijd), inderdaad in theorie inefficient, is een optie die steeds meer ingezet wordt. Klinkt misschien raar, dom en zo, maar is het zeker niet.

    Groetjes,
    Beate
  6. [verwijderd] 23 juni 2011 11:34
    quote:

    Hmm schreef op 22 juni 2011 18:47:

    [...]

    Brandstof voor auto's is vervangbaar op termijn schrijf je. Waar denk je dan aan ?
    call me crazy, maar zonne-energie in combinatie met...

    En ik denk wel dat de heren een punt hebben als ze het hebben over kernfusie. Er moet veel meer geld naar R&D. Dat moeten kunnen, we kunnen tenslotte ook protonen laten botsen met 99,999 996 4% van de snelheid van het licht...
48 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links