Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Lagerentetruc

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Frank van Dongen (Cees Smit)

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Today’s is als vergunninghouder geregistreerd is bij de AFM en het DSI. Cees Smit is gespecialiseerd in ingewikkelde derivatenco...

Meer over Frank van Dongen (Cees Smit)

Recente artikelen van Frank van Dongen (Cees Smit)

  1. apr '17 De Show is over: Iedereen bedankt 77
  2. jan '17 Mindf*ck 34
  3. mei '16 De beren krijgen lucht 14

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 juni 2011 10:49
    Als ik je goed lees stemt je idee overeen met wat ik las van ene Martin Armstrong dat de schulden van de EU niet één schuld is maar opgebouwd uit 27 andere schulden die natuurlijk moeilijk te beheren zijn. IK las ook dat Engeland vele miljarden teruggetrokken hebben uit Griekenland. Hoe dan ook, goed te lezen artikel en past voor mijn gevoel goed bij de interviews met Nout Wellink in de NRC en andere artikelen over de transitie van huidig kapitalistisch systeem naar de volgende.
  2. [verwijderd] 20 juni 2011 11:19
    Hoi Frank,

    Ik ben het met je eens: als we met zijn allen Griekenland (en eventueel Portugal en Ierland) helpen in plaats naar ze te wijzen, worden we er uiteindelijk beter van, of op zijn minst zijn we beter af dan het huidige scenario.
    Het ergste is de opstelling van onze SP en PvdA vrienden: hoe zo solidariteit? Zo leveren ze zichzelf over aan de door hen verfoeide kapitalistische banken. Goed gedaan jongens.

    Goede bijdrage.
    Edwin
  3. Wij Rosario 20 juni 2011 14:02
    Beste Frank, je geeft altijd aan wat jouw belangen in aandelen en afgeleiden er van zijn als ik dit stukje lees dan heb je grote belangen in Griekenland, is dat zo? Laat Griekenland weer worden zoals het was zonder allemaal grote blauwe borden met waanzinnige gelddump projecten. Wij stoppen met geldgeven, de Grieken krijgen weer de Drachme of iets dergelijks en het blijft een leuk vakantieland. Door alle Europese projecten zijn de Middellandse Zee landen er een stuk minder fraai op geworden wordt mij verteld. Dus ik ben het niet met je eens mbt. hulp aan enig Europees land.
  4. [verwijderd] 20 juni 2011 14:15
    Alle oplossingen zijn 'goed' voor Nederland en Duitsland (Goedkope euro, goed voor de export). De beste oplossing voor Griekenland is de middelvinger opsteken en terug naar de Drachme. En het wordt weer tijd dat landen weer 'soevereiniteit' hebben. Dus geen bezittingen zoals eilanden, zeepoorten, wegen e.d verkopen om de schuld naar particulieren en bedrijven (o.a. banken) te betalen. Die namen het risico kregen een goed rendement en nu is het dan tijd voor de keerzijde.
    Waarom is het zo vaak voor grote casinospelers het 'spel' risicovrij?
  5. [verwijderd] 20 juni 2011 16:14
    Als ik Jan Consument een lening afsluit bij een bank en daarvoor een huis koop. Vervolgens kom ik in de problemen waardoor ik de termijnen niet meer kan betalen.

    Dan is er niet 1 bank (of overheid) die zegt, "Joh, we lenen je nog wat en nog wat en nog wat moet je wel beloven dat je je huisraad gaat verkopen". Nee, dat doen ze geen van allen.

    Jan Consument wordt gefileerd, zijn huis word ingepikt en tegen absurde prijs (met toestemming van de bank!) via een veiling aan een beroepsopkoper verkocht (die het dezelfde middag nog 4 keer doorverkoopt en woekerwinsten maakt).

    De resterende schuld? Die wordt echt niet kwijtgescholden maar je wordt verplicht daarvoor een lening af te sluiten waar je vaak de rest van je leven mee bezig bent het af te betalen.

    Vervolgens wordt je je huis uitgezet en moet je maar zien wat te huren tegen een prijs die soms netto hoger is dan je hypotheek was.

    Samengevat: voor Jan Consument geen enkele toegeeflijkheid of coulance maar de schandpaal.

    Ik heb 2 simpele vragen:
    Waarom komen banken, politici en landen weg met hun risicogedrag en wordt keer op keer alles maar weer gepikt en mag Jan Consument voor hun schade opdraaien?

    Waarom en hoe lang blijven we dit pikken?

  6. [verwijderd] 20 juni 2011 17:07
    Frank for President!
    Nederlanders en Duitsers moeten niet zeuren en Griekenland gewoon steunen. Vervolgens moet de EU -naast financiëel banktoezicht- ook toezicht op nationale begrotingen vergaand verbeteren. Ja, daarmee geven we een stuk nationale souvereiniteit op. Willen we niet door de opkomende BRIC landen verpletterd worden, dan moeten we ons verenigen. Onze toekomst ligt in Europa en niet achter dijken!
  7. [verwijderd] 20 juni 2011 17:34
    quote:

    De pastoor schreef op 20 juni 2011 17:07:

    Frank for President!
    Nederlanders en Duitsers moeten niet zeuren en Griekenland gewoon steunen. Vervolgens moet de EU -naast financiëel banktoezicht- ook toezicht op nationale begrotingen vergaand verbeteren. Ja, daarmee geven we een stuk nationale souvereiniteit op. Willen we niet door de opkomende BRIC landen verpletterd worden, dan moeten we ons verenigen. Onze toekomst ligt in Europa en niet achter dijken!
    Gek dat ik dit soort geluiden nooit uit Noorwegen, Zweden en Zwitserland hoor. Die genieten van hun toekomst tussen fjorden, bossen en bergen, en doen het prima buiten de grote Euro-hype...
  8. [verwijderd] 20 juni 2011 23:13
    Frank,

    Ik hoop toch niet dat JIJ dit echt als een oplossing ziet. Misschien heb je een punt dat dit een mogelijke oplossing zou kunnen zijn, maar laten we wel wezen; het is een utopie. Als ik eigen ondernemer zou zijn, lees bank, dan zou ik goddomme zelf wel uitmaken waar ik mijn geld in investeer! Dat heet een vrije markt economie. Ik lees al jaren je column, en als ik zo vrij mag zijn; ik schat jou in als een liberaal in hart en nieren. Banken en pensioenfondsen gaan verplichten te herstructureren (afboeken dus) druist volledig in tegen de liberale gedachte, de hele poging Griekenland te redden overigens op extra geld lenen na (al zijn we het station waarin dat reëel is allang gepasseerd.) Dus een verwijt maken naar de PvdA of SP gaat dan ook nergens over. (Ben zelf liberaal in hart en nieren maar moet dit ff kwijt)

    We kunnen wel met z'n allen doen alsof dit nog te redden valt maar DAT IS EEN UTOPIE!!! Elke "oplossing" omvat de onderstaande problemen:

    -We gaan goed gedrag bestraffen (Euro-obli's idee)
    -We gaan slecht gedrag belonen (kwijtschelden schulden)
    -Er is geen politiek draagvlak. Zie de puinhopen in Griekenland, zie de PvdA en SP in jou voorbeeld, Zie de VVD (noem het mooi Neo-liberalisme; Het is ordinair gezegd gewoon liberale taart met een vieze socialistische spruitjessaus. Dat werkt gewoon niet!!!)

    Al met al kunnen we ons beter gaan realiseren dat we het verneukt hebben; de koek is op, de poep het de ventilator geraakt en er is geen weg meer terug. We moeten ons gaan focussen over hoe we de puinhopen op gaan ruimen. Laten we dat in ieder geval wél enigszins tijdig gaan doen.

    Frank, nog 1 vraag ter afsluiting: Ben je inderdaad liberaal in hart en nieren? Als je antwoord ja is, weet je zelf namelijk ook dat bovenstaande geen oplossing is...

    (anyway, als je denkt: wat een bak met kritiek, draag zelf eens een oplossing aan. Ik lees je columns met veel plezier, mis d'r al jaren geen 1. Mijn oplossing: Nederland de Euro uit! Sluit prima aan op de reactie van Rosser hierboven. Ik zou het tof vinden als je die optie eens nader ging bekijken, de voors en tegen op een rij zou zetten.

    Keep it up!
    guus
    Gr.
  9. forum rang 7 boldie 21 juni 2011 00:35
    quote:

    bben schreef:

    Technisch bezien gaan we niet meer naar beneden, maar ik heb wel vaker gezien dat technisch niet altijd het laatste woord heeft. Opmerkelijk: Amerika neemt wel vaker het voortouw als de seinen weer op groen staan, misschien is daar de gemiddelde belegger wat technischer onderlegd.
    dit is alleen leuk als je al eerder was uitgestapt voor de kleine belegger nu bijkopen is straks natuurlijk lachen voor de grote jongens.
    Kijk eens naar de banken aegon ing die gasten lachen straks een pukkel in hun broek als hij stijgt en wij spelen net gelijk.
    Helaas kan ik niet meer bijkopen want anders.../..
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links