Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Het beleg van Binck

Vanmiddag om 12 uur reden er verschillende legervoertuigen het terrein rond het hoofdkantoor van Alex en BinckBank aan de Zuidas op. Het gebouw werd omsingeld waarna de CEO van BinckBank, Nick Bortot, naar buiten kwam met een witte vlag.
 
Het was, zacht gezegd, niet een erg alledaags schouwspel in het keurige zakendistrict. De aanleiding was echter wel een zakelijke. De belegering van het hoofdkantoor van Binck en Alex bleek een ludieke actie van concurrent Today's Brokers. Doel van de actie was om Binck en Alex een 'wapenstilstand' te laten tekenen.  Volgens Cees Smit van Today’s Brokers zijn de prijsvergelijkingen op de sites van grootbanken en specialistische brokers "selectief", zodat brokers altijd goed presteren in hun eigen vergelijking.

Daarom heeft Today’s besloten om in zee te gaan met de onafhankelijke vergelijkingssite BrokerTarieven.nl. Afgelopen vrijdag werd Today’s Brokers in een onderzoek van de VEB uitgeroepen tot goedkoopste broker van Nederland. Today’s grijpt dat nieuws aan om zijn ongenoegen te uiten over de kostenvergelijkingen die andere brokers op hun sites publiceren. 

Ludieke actie
Namens Binck geeft woordvoerder Harmen van der Schoor aan het wel een ludieke actie vinden. Maar tegelijk geeft hij aan het niet geheel eens te zijn met het verwijt dat de kostenvergelijkingen selectief zouden zijn. Van der Schoor plaatst op zijn beurt weer kanttekeningen bij het VEB-kostenonderzoek. Voor dit onderzoek zijn aannames gemaakt waardoor bepaalde kortingsstaffels van BinckBank buiten beschouwing zijn gebleven. Hierdoor kwam BinckBank minder goed uit het onderzoek.

Kortom, iedere broker heeft zo zijn redenen om kanttekeningen te plaatsen bij onderzoeken waaruit zij minder goed naar voren komen. Nick Bortot van Binckbank heeft de voorgestelde wapenstilstand in ieder geval niet getekend en dus zal de tarievenoorlog zich hoogstwaarschijnlijk verplaatsen naar de loopgraven.

Nick Bortot (Binck), Felix Berkhout (Today's) en Today's Beursbabes

 

 


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 19 apr IEX BeleggersPodcast: Waarom JET-topman Jitse Groen beleggers niet overtuigt 3
  2. 18 apr Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML, de Halculator en nog veel meer 1
  3. 16 apr Just Eat Takeaway trekt stekker uit Nieuw-Zeeland 4

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. Herr Professor 1 juni 2011 00:32
    'Goedkoopste broker van Nederland'

    Is maar net hoe je dat bekijkt. Je kunt in Nederland net zo makkelijk een account openen bij Interactive Brokers (OK in UK gestationeerd), en die is toch echt nog weer veel goedkoper (en beter) dan Today's of Lynx of Binck of wie dan ook...

8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links