Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Succesvolle oosterburen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Richard Abma

Richard Abma is werkzaam als asset manager bij OHV vermogensbeheer. Abma is financieel econoom en draagt de titel Chartered Market Technician (CMT). Zowel technisch als fundamenteel kan hij daardoor een scherp oordeel vellen over de financile markten. Richard heeft in het verleden meegewerkt aan het ontwikkelen ...

Meer over Richard Abma

Recente artikelen van Richard Abma

  1. okt '13 Groei industrie, groei! 1
  2. okt '13 Zwak fundament 5
  3. okt '13 Oost West Zuid Slecht 5

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. Wij Rosario 20 april 2011 14:45
    Helaas geloven de vakbonden en de bestuurders in ons land daar niet in. Die geloven meer pakken wat je nu pakken kunt en morgen zien we wel weer zoals men dat in het zuidelijk deel van Europa en de VS ook doet. De meeste economen denken dat inflatie = groei is. In werkelijkheid is het inflatie = verlies van echte werkgelegenheid.
  2. [verwijderd] 20 april 2011 17:26
    Tsja, als D en GR niet samen in de treuro hadden gezeten was de D-mark t.o.v. de Drachme waarschijnlijk zoveel gestegen dat dat verschil veel kleiner was.

    De GR zijn bij het bepalen hun loonstijgingen waarschijnlijk de drachme inflatie %s blijven gebruiken en de Germanen de D-mark %s.

    Maar de euro is een groot succes, dat natuurlijk wel.
  3. bub 20 april 2011 22:51
    Ik denk dat landen als Duitsland en Nederland best wat hogere lonen aan zouden kunnen. Duitsland zeker. De afhankelijkheid van de export is gewoon te groot de vruchten ervan landen niet bij de werknemer. Dus met mate stijgen zodat je naar een betere balans gaat. Dat verlaagt ook de spanningen binnen Europa: de PIIGS worden vanzelf weer lage lonen landen waar het goed vakantie vieren is. Dat is een betere manier om hun schuldenprobleem op te lossen dan je spaarbank failliet zien gaan. In beide gevallen is je geld weg, in het ene geval heb je een kater, in het andere een vakantie.
  4. [verwijderd] 21 april 2011 10:22
    Duitsland heeft gewoon geluk gehad.

    Hun kwaliteitsprodukten zijn echt niet goedkoop maar er is gewoon veel koopkrachtige vraag naar.

    Lonen kunnen best omhoog want zelfs als de Euro tov de Dollar stijgt wordt er nog verkocht. Prijs doet blijkbaar niet veel ter zake (wel als je goedkope rommel produceert).
  5. [verwijderd] 21 april 2011 10:30
    Duitsland heeft gewoon geluk gehad.

    Er is veel vraag naar kwaliteitsprodukten en die leveren de Duitsers. Er is genoeg koopkrachtige vraag in de wereld naar deze produkten. Zelfs als de Euro duur is wordt er nog flink verkocht.

    Alleen tijdens een crisis ben ik voorstander van loonmatiging maar als het beter gaat niet. NW Europa moet het hebben van efficient werken/produceren en niet van loonmatiging. Loonmatiging is alleen in het voordeel van de top/aandeelhouders die dan alle winsten aan zichzelf uitkeren.
    Als het goed gaat moeten de vakbonden toeslaan, te vaak laten vakbonden veel geld voor de werknemers lopen.
  6. [verwijderd] 21 april 2011 12:51
    De conclusie van de heer Abma, dat Duitsland door de beperkte loonstijging de afgelopen jaren nu een lage lonen land is geworden, is pure onzin, en berust op het verkeerd interpreteren van de gebruikte grafiek. Iets waar hij helaas een handje van heeft.

    De salarissen in Duitland (hoog in 1999, beperkte stijging) zijn nog steeds veel hoger dan in Griekenland (laag in 1999, flinke stijging).

    Wel is de afgelopen jaren het loonaspect van de concurrentieverhoudingen in de eurolanden gunstig geweest voor Duitsland.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links