Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Winst Europa en opkomende markten

De komende drie maanden zijn aandelen overwogen, bedrijfsobligaties neutraal, en overheidsobligaties, cash en met name grondstoffen onderwogen. Dat stelt Goldman Sachs in het Global Portfolio Strategy Research. Wanneer de bank een jaar vooruitkijkt, blijft dat advies gehandhaafd, met uitzondering van de grondstoffen die naar overwogen worden gewaardeerd. Over twaalf maanden prefereert de bank cash ten opzichte van overheidsobligaties.

Het afgelopen halfjaar presteerden aandelen goed. De afgelopen twee weken verhoogde Goldman Sachs de rendementsverwachtingen voor Azië exclusief Japan en voor de VS. De waardering is lager dan in januari, maar vergeleken met andere activaklassen zijn aandelen nog steeds het aantrekkelijkst.

In tegenstelling tot de afgelopen zeven maanden worden de rendementen vooral gedreven door Europa en de opkomende markten en minder door de VS. De komende twaalf maanden verwacht Goldman Sachs achttien procent rendement van de VS tot 26 procent voor Azië exclusief Japan. Deze verwachting komt vooral voort uit de goede economische vooruitzichten, de sterke groei in de winsten en de aantrekkelijke waarderingen.

Europa vormt de goedkoopste markt en heeft de sterkste verwachte groei in de winsten voor 2011. In de komende drie maanden classificeert Goldman Sachs de VS en vooral Japan als onderwogen. Over twaalf maanden verschuift Japan naar neutraal.

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 18 apr Must read: beleggen in landbouw dan maar
  2. 17 apr Must read: Risico nummer 1 is?
  3. 16 apr Must read: Koopkrachtherstel helpt Nederlandse economie vooruit

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links