Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Threadneedle: QE3 onwaarschijnlijk

 

De Japanse economie groeit in plaats van 1,5% slechts 0,9%. De Britse vermogensbeheerder Threadneedle heeft zijn voorspellingen flink teruggeschroefd naar aanleiding van de sluiting van fabrieken en de verstoring van de toevoerketen. In de Investment Strategy van deze maand reflecteert Chief Investment Officer Mark Burgess op de wereldwijde ontwikkelingen. De inflatieverwachtingen voor 2011 stegen tot 0% voor Japan en 3,25% voor het Verenigd Koninkrijk.

De olieprijzen spelen hierin een belangrijke rol. Voor 2012 voorspelt Threadneedle een vergelijkbare groei en inflatie, met een licht verhoogde rentestand. Alleen in Japan zal de economie sterk groeien, als de huidige verstoringen zijn opgelost. De stijging in de benzineprijzen is nog niet terug te zien in het uitgavenpatroon en de vraag naar westerse producten groeit in Aziatische landen. De kerninflatie is zijn dieptepunt voorbij, en de stijgende prijzen voor geïmporteerde goederen en van de productie wijzen erop dat de angst voor deflatie is geweken. QE3 lijkt daarom onwaarschijnlijk.

Dat kan de opbrengsten behoorlijk opdrijven, en daarmee de aandelenmarkt geweld aandoen, maar Threadneedle gelooft dat de aantrekkelijke taxaties dit risico teniet doen. Threadneedle blijft daarom inzetten op aandelen ten koste van obligaties. Vooral de Duitse economie profiteert van stimulerende monetaire voorwaarden, een zwakke wisselkoers en een flinke groei in ontwikkelende economieën. De ECB zal het monetair beleid aanscherpen, maar de effecten zullen volgens Burgess te overzien zijn.

In China en India blijven de economische groei en inflatie hoog, hoewel de inflatie in 2012 waarschijnlijk wat zal dalen. In de opkomende markten hangt de prestatie af van de status van het land op het gebied van olie: netto importeur of exporteur.

 

 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Gerelateerd

core inflatie

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

quantitative easing (QE)

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Threadneedle

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord