Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Actie bij de euro

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Gökhan Erem

Gökhan Erem is fondsmanager van LeoMontFonds en directeur van LeoMont. Deze onderneming verleent een divers scala aan financiële diensten aan particuliere en professionele cliënten. Erem is opgeleid tot Certified Market Technician (CMT) en sinds 1994 werkzaam in de financiële sector. Hij werkte onder andere bij ABN Amro, Ra...

Meer over Gökhan Erem

Recente artikelen van Gökhan Erem

  1. jun '16 TA: Europa op de Brexit-drempel 10
  2. jun '16 TA: FTSE en de Brexit 14
  3. jun '16 TA: Het GBP-plan en de Brexit 9

Reacties

17 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 april 2011 11:46
    Ik zie dat u niets over EUR/GBP heeft, maar daar is wel degelijk actie in: Tuesday, Citigroup reported that the euro’s shifts against sterling definitely looked like a “huge bearish Marabuzo” and indeed might even be a “Lobagola.” It sounds like a party at Berlusconi’s house. But it’s not. Apparently a Marabuzo becomes a Lobagola when a rapid decline becomes a really rapid decline. Wellicht in deze ook leuk termen als Marabuzo en Lobagora toe te lichten in de dikkenikken.
  2. [verwijderd] 6 april 2011 12:29
    Deze ochtend longs eur/usd gesloten.. waarschijnlijk te vroeg, maar dat is een kwaal waar ik nooit van af kom (als ik zie op welke stand ik op eur/jpy winst heb genomen en waar
    het nu staat.. auw.. haha) :)
    Morgen is het EU rentebesluit en op dat moment zou ik geen EUR-positie willen hebben.. "het besit zou wel eens het einde van het vermaeck kunnen inluiden", iig voor de korte termijn. 0.25 punten is ingeprijsd, met 0.5 wordt links en rechts ook al rekening gehouden.. 0.5 zie ik zelf niet gebeuren met de huidige PIGS toestanden, het wordt een symbolisch kwartje lijkt mij..

    Gokhan hartelijk dank voor de zeer waardevolle input, heb hier wederom mijn voordeel mee kunnen doen!
  3. [verwijderd] 6 april 2011 13:15
    De euro blijft maar doorstomen... morgen besluit over rentestand. Ik verwacht dan een hoop spektakel op de markten. Er wordt een renteverhoging van 0,25 procentpunt verwacht, om de inflatie te beteugelen. Dit zal voor nog meer stijgingen in de EUR/USD gaan zorgen. Aan de andere kant zien de eurolanden ook de eurokoers zo hard stijgen, en die zullen wellicht wel een wat lagere koers willen in verband met de export. Ik ben dus benieuwd wat men met de rentestand gaat doen.

    Erem voorziet een trendomkeer in de EUR/AUD, maar in de grafiek die jij geeft, zou je ook kunnen zeggen dat deze uptrend inmiddels weer is doorbroken (zie bijlage). Ik ben benieuwd wat de EUR/AUD gaat doen, maar rekening houdend met het feit dat 1.3875-1.3885 een zeer sterke weerstand is gebleken én dit tevens het 38.2% Fibonacci niveau is, kan dit ook het punt zijn dat we weer verder omlaag gaan.
  4. [verwijderd] 6 april 2011 14:23
    @Joost, het gaat hierom verschil in time frames, waar u de breuk ziet van de trend zie ik de trend pas beginnen bij de 2e low. dus waar uw pull back begint begint mijn trend, en wanneer uw pull back mislukt, heb ik mijn hogere high, en dan staan we 1.43 en dan krijgen we de wind in de rug van de mensen die dan uit hun shorts gaan, zo ongeveer.
  5. [verwijderd] 6 april 2011 15:11
    quote:

    Erem schreef op 6 april 2011 14:23:

    @Joost, het gaat hierom verschil in time frames, waar u de breuk ziet van de trend zie ik de trend pas beginnen bij de 2e low. dus waar uw pull back begint begint mijn trend, en wanneer uw pull back mislukt, heb ik mijn hogere high, en dan staan we 1.43 en dan krijgen we de wind in de rug van de mensen die dan uit hun shorts gaan, zo ongeveer.
    hmm ik ben benieuwd. belangrijkste level voor mij is in ieder geval 1.3875-1.3885. Als de EUR/CAD hier duidelijk doorheen komt, gaan we zeer waarschijnlijk inderdaad verder omhoog. Ik verwacht hier echter wel aardige weerstand. We zullen zien!
  6. [verwijderd] 6 april 2011 15:36
    Beste Gökhan,

    Ik snap je antwoord aan Joost niet. Jij hebt toch dezelfde steunlijn in de daggrafiek van gisteren staan, met dezelfde trendbreuk?

    Ik ben long gegaan maar heb toch ernstige twijfels over de timing. De daily ziet er goed uit, maar H4 kan bezig zijn een NR te vormen. Gezien de daily RSI zou je misschien niet verwachten dat die NR wordt afgemaakt, maar het kan nog best diep gaan, en dan heb ik mijn account wel opgeblazen... In H1 zie je een lelijke weerstand op of rond 1.378 dus die heeft wel wat power nodig om te worden uitgenomen. H1 heeft die kracht niet getoond en vertoont ND. Van de lagere time frames word ik ook nog niet vrolijk. Ik heb de neiging nu verlies te nemen en maar af te wachten of er een betere entry komt (lager, of onder beter RSI gesternte), maar ik zal je input zeer op prijs stellen, wetend dat ik zelf de garantiebepalingen moet nakomen.

    Bij voorbaat dank, en groet,

    Keez
  7. [verwijderd] 6 april 2011 18:03
    @ Joost ik zie helemaal niet wat u zegt. waar is de weerstand dan bewezen op 1,3875-85, wat is er met EURCAD?
    @ Keez, u heeft het over dingen die ik moeilijk in kan schatten, uw account bijvoorbeeld. Ik snap ook niet wat u bedoelt met H4 en H1 en neg div./NR en over verliesnemen, ik zie niet in wanneer de koers lager is geweest dan wanneer ik de EUR/AUD besprak (gisteren). Mijn verhaal over de EURAUD is gebaseerd op daggrafieken en heeft als koersdoel 1,45 met als tussentijds moeilijk punt (lees weerstand het 1,40 niveau). De reden dat ik de pullback scenarios niet zie zitten is omdat de daling juist een pullback is geweest op de gebroken weekly trend. Dat is dus van grotere orde en daarmee de hoofdrichting. Op daily heb ik alleen een PR dus die NR en neg div ik zie ze niet. Verder geldt dat zodra en indien de 1.45 wordt behaald dat er dan een omgekeerde H&S ontstaat in de weekly waar we weer mee naar de 1,58 kunnen liften das ongeveer het verhaal van EUR/AUD. Wanneer ik de reacties lees dan lijkt het of we het over andere verschillende dingen hebben.
    Tussentijds heb ik ook nog een fibo retracement van 50% kunnen ontdekken tussen high en low van 2011 hetgeen de pullback op de gebroken dalendetrend op weekly bij na perfect maakt, dus PR, 50%retracement, 1e hogere weekly low, en omgekeerde HS in de maak waarbij komt dat er amper weerstand tussen de 1,45 en 1,55 1,58 ligt. Ik zou niet flauw kunnen worden zonder blozen denk ik.
  8. [verwijderd] 6 april 2011 19:47
    quote:

    Erem schreef op 6 april 2011 18:03:

    @ Joost ik zie helemaal niet wat u zegt. waar is de weerstand dan bewezen op 1,3875-85, wat is er met EURCAD?
    Mijn excuses! Dit moet natuurlijk EUR/AUD zijn. Nochtans, de weerstand op 1.3875-85 blijft bestaan, wat tevens geldt voor (wat Keez ook al zei) 1.3778-97.

    In de bijlage is te zien dat rond 25 januari en 11-23 november 1.3875 is getest als weerstand. Daarbij komt dat dit level nagenoeg samenvalt met 38.2% Fibonacci niveau (zie wederom grafiek). Dit versterkt de eventuele weerstand.
  9. [verwijderd] 6 april 2011 21:30
    @Gökhan,

    Dank voor de reactie. Ik moet dus anders formuleren.

    Uw daily en weekly verhaal kan ik wel volgen, hetgeen reden was om een longpositie te nemen. Ik stapte echter in zonder behoorlijk huiswerk te maken, wat nog wel nodig was omdat uw analyse niet direct geschikt was voor timing van een entry en/of bepaling van positiegrootte. Nu ik zit en we vanaf de intraday top een schuiver van 90 pips maken, krab ik me achter de oren en zoom in naar kortere time frames, waaronder 4 uurs en uur (H4 en H1 voor MetaTrader gebruikers).

    Op het moment van schrijven stelde ik: de 4 uurs kan bezig zijn een NR te vormen. Die kans is ook nu, zes uur later, nog aanwezig, lijkt mij. Gezien de daily RSI zou je misschien niet verwachten dat die NR wordt afgemaakt, maar het kan nog best diep gaan

    Mijn opmerkingen over het opblazen van mijn account kunt u negeren, zover laat ik het niet komen, maar ik kan niet de rit down uitzitten als er inderdaad een NR wordt neergezet en afgemaakt. Ik moet echter wel een besluit nemen.

    Verder zit ik dus als risico een lelijke weerstand op of rond 1.378. Iets daarboven heeft zich vooralsnog een dubbele top gevormd, hoewel nog moet blijken of het echt een top is want we weten niet waar de volgende bodem komt. Die top heeft wel wat power nodig om te worden uitgenomen. De RSI in de uurgrafiek heeft die kracht nog niet getoond en ik zie sinds 4 april 15 uur hogere koerstopjes bij steeds iets lagere RSI toppen. Gevaarlijk, denk ik dan, en een onderstreping van het risico dat ik in de 4 uurs zie. Van de lagere time frames word ik ook nog niet vrolijk.

    Ik zeg dus niet dat de analyse van gisteren niet OK was, ik zeg dat ik denk dat ik een domme entry heb gemaakt. Ik heb de neiging nu verlies te nemen en maar af te wachten of er een betere entry komt (lager, of onder beter RSI gesternte), maar ik zal je input zeer op prijs stellen, wetend dat ik zelf de garantiebepalingen moet nakomen.

    Ik hoop dat je me je visie (op de kortere frames dus) kunt geven, zodat ik mijn vervolgstappen beter onderbouwd kan nemen. Waarvoor alvast dank!!

    GVRS
  10. [verwijderd] 6 april 2011 23:43
    EURAUD moest weliswaar eventjes een tikje terug vandaag, maar ik vind het alleszins meevallen.
    We zijn in de 1,37 gebleven, oftewel we zijn niet lager gegaan dan gisteren als ik het goed heb.
    De afgelopen tien handelsdagen zitten we in een kleine range van 1,36 - 1,38.
    De 50-daags en 200-daags gemiddelden ontmoeten elkaar op dit punt, dus ik verwacht wel wat gerommel rondom deze niveaus.
    Zodra het gerommel voorbij is, kunnen we richting de vorige top op 1,43.
    Dat is een beweging van 5 a 6 cent, en het begin van een uptrend, dat is een leuk vooruitzicht.
    In de tussentijd gewoon blijven bijkopen.
17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links