Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ABN Amro: herstel zet door

Het consumentenvertrouwen wordt niet bedreigd door de gebeurtenissen in Japan en de stijging van de olieprijs. Dat stelt het nieuwste kwartaalrapport van ABN Amro Private Banking. De fundamentele voorwaarden voor wereldwijd economisch herstel worden op de proef gesteld, maar niet in gevaar gebracht. De bank gaat uit van een beperkte ontwrichting van de olieaanvoer, die een beperkte invloed zal hebben op de wereldwijde groei.

Verwacht wordt dat de olieprijs gedurende de tweede helft van dit jaar weer zal dalen naar gemiddeld 95 dollar per vat. Een andere belangrijke factor is de verwachte verkrapping van het monetaire beleid, maar volgens ABN Amro is de inflatievrees in ontwikkelde landen overtrokken. De kans op drastische renteverhogingen lijkt beperkt.

De bank wil met haar beleggingen enerzijds profiteren van het economisch herstel en anderzijds het risico verminderen. De recente aanpassing van de positie in aandelen van overwogen naar neutraal ten gunste van liquiditeiten biedt de mogelijkheid om in te spelen op de huidige onzekerheid. De bank is positief over de sectoren energie, informatietechnologie en luxe goederen & diensten. Ook blijft ABN Amro kansen zien in opkomende markten in Latijns-Amerika en China.

Hedgefunds en edelmetalen

Voor vastrentende portefeuilles adviseert de bank gedekte obligaties (covered bonds), high-yield obligaties en bedrijfsobligaties met een hoge rating. Staatsobligaties blijven risicovol, omdat banken hun ruime monetaire beleid gaan terugdraaien. Voor spreiding van het portefeuillerisico adviseert de bank hedgefondsen die gericht zijn op de strategieën Event Driven, Relative Value en CTA. De bank adviseert winst te nemen op converteerbare obligaties, obligaties uit opkomende markten en vastgoed.

Edelmetalen blijven in trek, maar de lage verhouding tussen de goud- en zilverprijs wijst volgens ABN Amro op een omslag in de zilverprijs. Renteverhogingen en een afname van de spanningen in het Midden-Oosten zullen een test betekenen voor de prijsniveaus. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 18 apr Must read: beleggen in landbouw dan maar
  2. 17 apr Must read: Risico nummer 1 is?
  3. 16 apr Must read: Koopkrachtherstel helpt Nederlandse economie vooruit

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links