Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

11% groei voor SNS Beleggingsfondsen

Het vermogen onder beheer bij SNS Beleggingsfondsen is in 2010 met 343,4 miljoen euro toegenomen tot 3.388 miljoen euro. De groei van 11,3 % is het resultaat van met name aantrekkende aandelenmarkten, maar ook van nieuwe instroom, meldt SNS Bank. Alle aandelenfondsen en mixfondsen van SNS Beleggingsfondsen zijn in 2010 in fondsvermogen gegroeid.

Het grootste deel van die groei komt voor rekening van positieve resultaten: een impuls van 240,7 miljoen euro (in 2009 was die plus 506,6 miljoen euro). De instroom van vers geld droeg ook toe aan de groei van het beheerd vermogen, maar viel duidelijk lager uit dan in 2009. Nieuwe instroom zorgde voor een stijging van 186,8 miljoen euro (tegen 297,1 miljoen euro een jaar eerder). Aan dividend werd voor een totaalbedrag van 84,1 miljoen euro uitgekeerd (2009: 92,6 miljoen euro).

Verder meldt de Bossche vermogensbeheerder dat SNS Beleggingsfondsen op haar fondsen een maatschappelijk verantwoord filter toepast. Op deze manier wordt alleen belegd in bedrijven en organisaties die voldoen aan de ethische criteria die SNS Beleggingsfondsen heeft opgesteld. Uitzondering hierop is SNS Opkomende Landen Aandelenfonds. Vanwege het karakter van opkomende markten is het (nog) niet mogelijk deze criteria toe te passen op dit fonds.

Sinds 1 januari 2011 is het maatschappelijk verantwoorde filter ook van toepassing op SNS Euro Vastgoedfonds. SNS Bank gaat er prat op de eerste grootbank te zijn die in die mate een dergelijk filter op haar beleggingsfondsen toepast.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 10:00 Must read: Klimaatverandering bedreigt grondstoffenmarkt
  2. 23 apr Must read: Militaire uitgaven op recordniveau
  3. 22 apr Must read: Inzetten op herstel duurzame energiebedrijven

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links