Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Lombard Odier: Investeer in Tech

Technologie heeft de toekomst, investeren in deze sector blijft interessant denken de analisten van Lombard Odier. De rol van technologische producten in het dagelijks leven wordt steeds groter. De techbedrijven zijn redelijk gewaardeerd en hebben over het algemeen een gezonde balans en rijk gevulde kas. De jongere generatie brengt steeds meer tijd door met het gebruik van technologische producten. De sector profiteert van een demografische trend in haar voordeel.

Technologie heeft haar aandeel in het bbp de laatste twintig jaar verdubbeld van 2% naar 4%. De sector heeft nog steeds grote innovatiekracht. Trends in de huidige innovatiegolf zijn tablets, cloud computing en sociale netwerken. De tablets zijn volgens Lombard Odier hét voorbeeld van een nieuwe markt die is aangeboord door de technologiesector. De handzame computers zijn erg in opkomst, met name dankzij de iPad. 2011 is het eerste volledige jaar na de introductie ervan en de afzet van tablets wordt geschat op 50 miljoen stuks.

 

In de wolken

De groei van het dataverkeer heeft ook implicaties voor de netwerkbedrijven en kabelleveranciers. Cloud computing heeft als grote voordeel dat de softwarediensten beschikbaar zijn op vraag en op maandbasis naar gebruik afgerekend worden. Er hoeven dan geen dure softwarepakketten bij voorbaat te worden aangeschaft.

Ook in hardware kan er bezuinigd worden, denken de analisten van Lombard Odier. De trend kan ertoe leiden dat computerapplicaties geleverd gaan worden op een zelfde wijze als elektriciteit. Op dit moment wordt al 10% van de software afgenomen via cloud computing, aandelen in die subsector hebben een enorme winst laten zien.

Tot slot zijn sociale netwerken ook sterk in opkomst, met Facebook als sprekend voorbeeld. Facebook kent al 500 miljoen gebruikers en wordt momenteel geschat op een beurswaarde van 50 miljard dollar. Dit fenomeen speelt zich niet alleen in het Westen af, maar ook in Azië ontstaan zulke aanbieders, zoals Sina, Dena of Tencent.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 10:00 Must read: Japanse yen bereikt nieuw dieptepunt
  2. 24 apr Must read: Klimaatverandering bedreigt grondstoffenmarkt
  3. 23 apr Must read: Militaire uitgaven op recordniveau

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links