Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Must Read: Daar komt de renteklap

Hoe zit dat met de liefdesaffaire van beleggers met schuld, overheden zijn erger dan Enron, nieuwe hedgefundhoofdstad Malta en daar komt de renteklap.....

Energiek herstel IEX Fonds 40
De IEX Fonds 40 wist zich in februari te herstellen van de valse start van 2011. De fondsenindex steeg in de kortste maand toch +1,20% en poetste daarmee het grootste deel van het verlies uit januari alweer weg.

Lehman/W&vO-claim afgewezen 
Beleggers teleurgesteld, aanbieders opgelucht: een groep van 260 Nederlandse beleggers in zogenoemde Lehman Notes heeft de rechtszaak tegen vermogensbeheerder Wijs & Van Oostveen verloren, meldt het FD. Hun eis tot schadevergoeding is afgewezen.

Eigen huis en Duijn
De eminence grise van de beleggingswereld, Jaap van Duijn, verdiept zich in datzelfde FD in de huizenmarkt. Grondprijzen (locatie) en de hypotheekrentaaftrek zijn cruciaal voor die prijzen. Prijzen zullen zeker dalen de komende jaren. "De hypotheekrenteaftrek is de duurste subsidieregeling die Nederland kent. Zij wordt in stand gehouden door de VVD, die zegt tegen subsidies te zijn." 

Doe het niet, ongelukkige! 
Jean-Claude Trichet hint op een toekomstige renteverhoging door de ECB. Als rendementen uit het verleden wèl een garantie voor de toekomst zijn, zou dat best eens verkeerd kunnen uitpakken, laat Clusterstock in een veelzeggend grafiekje zien. (met dank aan Daalder's Posterous).

Bill Gates: Overheden erger dan Enron
In Europa zijn de overheidsfinanciën flink gemismanaged, maar de Amerikanen kunnen er ook wat van. Gisteren nam de financieel allergezondste Amerikaan, Bill Gates, de overheidsfinanciën op statenniveau onder vuur. Die worden overeind gehouden met boekhoudtrucs "die Enron zouden doen blozen"

Hedgefundhoofdstad Malta 
Door de hoge belastingtarieven en de toegenomen regulering lopen in Londen gevestigde hedgefunds massaal weg uit de City. Favoriete nieuwe vluchthaven is volgens de FT Malta, waar het klimaat in alle opzichten beter is. 

Geloof niet in zekere uitkomsten 
Kijkt u ook wat schaapachtig naar die nieuwe emerging markets- en grondstofbeleggingen van u die nog niet helemaal doen waar u zo overtuigd van was: stijgen? Dan is het nieuwe boek van distressed debt-belegger Howard Marks misschien iets voor u: "There are very few things that are as dangerous as a strongly held conviction about the future."

We zijn nog steeds schuldverslaafd 
Mooi arikel op FT Alphaville over de blijvende liefdesaffaire van beleggers met schuld. Door de lage rente is het verleidelijk om met goedkoop geleend geld op jacht naar hogere yields te gaan. Door Alphaville met veel gevoel voor beeldspraak "picking up pennies in front of a steamroller" genoemd. 

Technische Analyse 
Een klassieker van satirische site The Onion. "Blue line jumps 11 percent".

 De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Auteur: Redactie

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie

Recente artikelen van Redactie

  1. 29 jul Wat zijn uw favorieten voor augustus? Stem!
  2. 10 jul Ruzie bij VEB: Directeur Paul Koster stapt op 16
  3. 02 jul Experts zijn wat voorzichtiger. ASMI is favoriet 5

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links