Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

De positivo's

De lente komt, de wereld is mooi, en in het licht van een dalende beurs gaan we vandaag positieve valutaparen bekijken.

Wat geworstel onder een vergrootglas ten spijt is het beeld voor de euro namelijk nog steeds niet anders dan de dag- en weekgrafieken ons een tijdje geleden hebben aangegeven. Er is wel wat druk op onze eenheidsmunt vanuit de verschillende tegenhangers van de euro, maar dat heeft nog steeds geen verandering gebracht ten aanzien van het scenario van hogere koersen op termijn.

Wat mij opvalt is dat de strijd om hoger te gaan vanuit de euro bezien moeilijker is, naarmate de tegenhanger een grotere munt is in valutaland. Zo heeft de eurofrank de meeste moeite om de beweging noordwaarts te draaien en heeft de euroyen helemaal nog geen sjoege gegeven van opwaartse potentie boven 115.

Komt er wel aan, denk ik gebaseerd op eerdere analyses, maar het is nu even zeuren. Zeuren is niet leuk, dus pakken we vandaag de kleinere muntjes waartegen de euro wel de beweging opwaarts heeft weten te starten.

Klik op de grafiek voor een grote versie

Euro tegen Aussie ontwikkelt zich in het voordeel van onze eenheidsmunt. We zien in deze grafiek dat de neerwaartse trend die eerder dit jaar gebroken is, nu met succes is getest. Daarmee is de realisatie van een eerste hogere bodem een feit, hetgeen tot een nieuwe opwaartse trendmatige beweging zou kunnen leiden.

Het ziet er naar uit dat kracht wordt opgebouwd om een spurt richting de 1,40 in te zetten. Echter, zodra koersen dat weerstandsniveau voorbij zijn kan er nog 3 cent bij in de komende weken. Eerste koersdoel 1,40 en daarna dus 1,43.

Klik op de grafiek voor een grote versie

Dan euro-Turkse lire. De tweede positieve grafiek, en misschien wel de gunstigste voor de euro. De koersen zijn steeds meer aan het versteilen, wat mij doet denken aan de kantlijntheorie. Wellicht kent u hem uit de jaren negentig, toen deze theorie uiterst goed toepasbaar was. We zien hierin dat de trendlijnen een steeds hogere hellinghoek aangemeten krijgen, waardoor er uiteindelijk in de hoogste versnelling een knal opwaarts dient te volgen.

Zou dit misschien kunnen duiden op een probleem in Turkse financiën? Ik weet het niet, maar voel u vrij om die vraag op het forum te beantwoorden.

Vanuit de charts is het in ieder geval zo dat we op korte termijn de 2,30 dreigen te bereiken en er is geen enkele indicatie dat daar de top van de beweging zou moeten liggen. Dus Long she goes en geen idee waar het ophoudt.

Grotere valuta's
Deze relatief kleine valutaparen vertonen al het beeld dat ik voor de euro verwacht in relatie tot de grotere valuta’s. De beweging opwaarts voor de euro is nog steeds valide, het is echter op dit moment wachten tot alle cilinders aanslaan. Geniet intussen van de positivo's.


Gökhan Erem is fondsmanager van LeoMontFonds en directeur van LeoMont. De gepubliceerde analyses zijn bedoeld als achtergrondinformatie over de financiële markten en vormen geen beleggingsadvies of aanbeveling tot het doen van transacties. LeoMont en Erem aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele onvolledigheid, onjuistheid of gevolgen van informatie die voor de analyses wordt gebruikt. De waarden waarop analyses gebaseerd zijn kunnen onderdeel uitmaken van LeoMontFonds of de LeoMont-Portefeuille die zijn opgebouwd uit turbo’s van Goldman Sachs. De beloning van LeoMont of Erem staat niet in relatie tot de standpunten in deze publicatie. Raadpleeg meerdere bronnen en neem zelf beslissingen. Voor meer informatie e-mail naar info@leomont.com.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Gökhan Erem

Gökhan Erem is fondsmanager van LeoMontFonds en directeur van LeoMont. Deze onderneming verleent een divers scala aan financiële diensten aan particuliere en professionele cliënten. Erem is opgeleid tot Certified Market Technician (CMT) en sinds 1994 werkzaam in de financiële sector. Hij werkte onder andere bij ABN Amro, Ra...

Meer over Gökhan Erem

Recente artikelen van Gökhan Erem

  1. jun '16 TA: Europa op de Brexit-drempel 10
  2. jun '16 TA: FTSE en de Brexit 14
  3. jun '16 TA: Het GBP-plan en de Brexit 9

Gerelateerd

Reacties

19 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 maart 2011 11:47
    Ook vandaag is mijn dank weer groot Gökhan. Ik vind het toch steeds moeilijker worden nu, moet ik nou weer scalpen of toch blijven zitten... De helft sluiten... ik word het een beetje zat om steeds weer te moeten kiezen of ik een top probeer te pakken met de kans een knaller door het dak te missen. Luxeproblemen.
    Happy trading allemaal!
  2. [verwijderd] 2 maart 2011 12:15
    Jaaaah, kolenboer is size, de rumour is dat hij de markt is.:-).

    Over de eur/sek het uploaden van een grafiek in de fora is moeilijk schijnt dus ik de er wat mee in de column van morgen met uw welnemen. Indien u vandaag al wat wilt weten over dit paar, dan verwijs ik u graag naar onze eigen site www.eremplusnikken.nl waar we elke dag een mening ventileren over meerdere valutaparen en wat nog meer zij. Kijk ook op ons forum Open Podium, daar heb ik gisteren nog een lezer geantwoord over EUR/SEK. Dank
  3. [verwijderd] 2 maart 2011 14:46
    Nu zouden we de discussie kunnen voeren dat die 1,3850 als een magneet blijft trekken. Pang, 1,3860, goed gezien kolenboer u zei het nog. MB?

    Nu iets meer analytisch. Gisteren was een inside day na een sterke stijging tegen de weerstand aan. Vandaag is het een reversal bar met de richting mee zover. Er is een nieuwe high gezet hetgeen betekent dat indicatoren als de DMI een toename van kracht moeten laten zien. De daling heeft er niet voor gezorgd dat de RSI oversold is geworden, en daarbij zijn we bijna overbought dus bevestiging (bijna) van de opwaartse kracht.
  4. [verwijderd] 2 maart 2011 17:05
    @La Veuve & anderen... niet persoonlijk bedoeld, en positief bedoeld, en zonder te pretenderen dat ik het altijd goed doe, verre van, want bijvoorbeeld nu zat ik er niet meer in en was er niet tijdig bij om weer long te gaan...

    maar toch de vraag... het is toch buy low sell high zolang de trend staat en de indicatoren je niet in de steek laten...

    Edit: ik snap dat dit alleen maar lllg kan overkomen maar ik heb me echt verbaasd over een aantal reacties in de afgelopen weken, zo'n mooie trend up, elk treetje weer bevestigd door de indi's en toch zovelen die naar beneden bleven kijken en nu pas omhoog...
  5. La Veuve! 2 maart 2011 17:43
    @Keez, ook in een mooie trend up kun je ritjes naar beneden meemaken. Het hangt er een beetje vanaf wat je frequentie in handelen is. Soms zit je een paar dagen in een positie omdat je de trend (omhoog of omlaag dat is om het even) volgt. Soms enkele tientallen minuten voor een ritje naar beneden.
    Kijk naar gisteren: laat in de middag afketsen op 1,3855 en vanmorgen stonden we 1 cent lager. Daar kan ik best op traden! Was je vanmorgen ingestapt op 1,37 hoog dan pak je dus weer 1 cent verschil.

    Nu zitten we op 1,387 en denk ik dat het weer even terug moet voordat we echt naar de 1,41-2 gaan. Daar kun je dus op handelen. Niets mis mee toch?
  6. [verwijderd] 2 maart 2011 17:49
    Nee niks mis mee, dat is duidelijk, ik trok een verkeerde conclusie uit je opmerking dat je nu long denkt. Maar nu ik er nog eens over nadenk, is het eigenlijk niet voor te stellen dat hier veel Tostrams adepten zitten die pas na het breken van alle toppen denken van hee, het kan nu alleen nog maar stijgen, ik ga long :)
    Succes!
  7. [verwijderd] 2 maart 2011 18:26
    ik dank jullie weer allen voor vandaag. Het gaat in ieder geval de goeie kant op qua long. Zoals eerder vandaag gezegd weer een nieuwe high en tegelijk een reversal bar op de daily dus indicatoren gaan er alleen maar beter uit zien. Morgen gaan we verder met de discussie en ook met de markt.
19 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links