Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Boing! AEX 398

Dat u het even weet: de slotstand van 365,51 die afgelopen vrijdag op het koersenbord van Euronext verscheen kwam mede tot stand dankzij IEX. Althans, het was IEX dat die dag de gongslag verzorgde waarmee die stand tot slot van de handelsweek werd gepromoveerd.

Okay, zonder die gongslag was die slotstand ook wel op het bord gekomen en was de handel ook wel gestopt, maar het gaat om het gebaar: het slaan op de beursgong is - hoe symbolisch ook - een stiekeme droom van veel beleggers. Afgelopen vrijdag riepen we een nieuwe traditie in het leven, te weten de jaarlijkse gongslag door de expert die het afgelopen beursjaar het best de AEX-index en het beste long- en short-AEX-aandeel heeft voorspeld.

Long SBM, short Randstad
Iedere maand enquêteert Corné van Zeijl een groot aantal Nederlandse beursprofessionals en vraagt ze naar hun favoriete en minst favoriete aandelen en hun mening over de AEX-index in de komende maand. De uitslag leest u iedere maand op IEX; vorige week publiceerden we de peiling van het expertsentiment voor de huidige maand

Winnaar over 2010 werd Huub Wijnen, adviseur vermogensopbouw bij SNS Bank - en daarmee geheel toevallig een collega van Corné van Zeijl. Hij prikte niet alleen de AEX als beste, maar zette met SBM Offshore (long) en Randstad (short) ook nog eens een van de beste pair trades van het jaar (in de AEX) op.

Wijnen werkte voorheen jaren in de equity sales en kent de grillen van de markt als geen ander. Hij is zelf dan ook de eerste om zijn prestatie te relativeren. "Je moet met zoiets wel een beetje geluk hebben, natuurlijk. Er zit wel een visie achter, maar je kunt een jaar vooruit moeilijk precies voorspellen waar we eind december staan. SBM Offshore begon bijvoorbeeld pas te lopen in december."

AEX 398
Hoe dan ook, niet alleen de visie was goed in 2010, maar ook de timing. Wat vindt Huub Wijnen van 2011? "Ik heb de AEX per 31 december op 398 gezet. Het beste aandeel wordt volgens mij DSM en het slechtste TNT."

And now we wait.

Helaas hebben we geen geluid bij onderstaande foto van de gongslag, maar gelooft u van ons dat het oorverdovend was. Huiskamervraag: op de foto kan een geoefende kijker zeker zes, misschien wel zeven bekende IEX-gezichten spotten. Herkent u ze?

IEX Beursgong 2011


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 19 apr IEX BeleggersPodcast: Waarom JET-topman Jitse Groen beleggers niet overtuigt 3
  2. 18 apr Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML, de Halculator en nog veel meer 1
  3. 16 apr Just Eat Takeaway trekt stekker uit Nieuw-Zeeland 4

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links