Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Richard Abma geeft antwoord

IEX SpreekuurSpreekuur met Richard Abma

Van pessimist tot optimist, Richard Abma is hoe dan ook altijd goed voor een uitgesproken opinie. Maar waarom ziet Abma het de komende maanden helemaal zitten voor, onder andere, de Eurostoxx 50 aandelenindex?

  • Korte termijn economische cycli een positieve draai gemaakt en deze opwaartse beweging houdt in ieder geval aan.
  • Pensioenfondsen hebben meer ruimte om aandelen aan te schaffen.
  • Dividendrendement van bijna 4% dividend rendement biedt tegenover een rendement van 2% op een langlopende staatslening.  

Bent u net zo optimistisch als Abma of vraagt u zich juist af hoe een beer een stier kan worden? Vraag het hem zelf op het spreekuur.

Discussieer mee en stel nu zelf uw vragen aan onze expert 

Onderwerp: Europese aandelen
Wanneer: Donderdag 27 januari 2011
Tijd: tussen 15.00 uur en 16.00 uur

De experts
RBS De vragen in dit spreekuur worden beantwoord door Richard Abma. Abma is is werkzaam als asset manager bij OHV vermogensbeheer. Abma is financieel econoom en draagt de titel Chartered Market Technician (CMT).

Klik hier om direct uw vragen te stellen aan Richard Abma. De vragen zullen op donderdag 27 januari hier op het forum beantwoord worden.

 

Klik hier voor meer uitleg over het IEX Spreekuur.De Redactie van IEX.nl bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Gerelateerd

IEX Spreekuur

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Spreekuur met Richard Abma

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
65 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
MaartenA
0
Klopt is er ook niet, maar gezien de topvorming, de negatieve divergentie in de RSI, de MMA's die naar elkaar toe bewegen is er toch weinig reden tot gejoel?!
turbo-1
5
quote:

gregorbajo8i schreef op 27 jan 2011 om 15:45:


Richard, beetje slap dat je de kritische noot van Turbo-1 verwijderd hebt ! Moeilijk he, kritiek ? Je had er ook op kunnen reageren dan had je wat waardering kunnen oogsten !


Ik begrijp dat dokter Abma mijn posts en die van Hap heeft laten verwijderen hier ?!? Resetten van porto's tijdens een spel hier is erg laf voor iemand die zichzelf een expert/dokter noemt maar ook nog eens het laten verwijderen van een stuk kritiek, waar WEL DEGELIJK een vraag werd gesteld lijkt natuurlijk nergens op !! De vele ab'tjes (en dus waardering voor die post) waren DOKTER Abma zeker een doorn in het oog ??

Het lijkt er trouwens op dat dit hele vragenuurtje 1 groot toneelstuk is geweest !! De grote Dokter Abma-show (en friends) met behulp van een aantal op de plank liggende aliassen die leuk gebruikt konden worden om wat 'lieve' vraagjes te poneren hier !! Valt namelijk wel op dat de meeste 'vragenstellers' nieuw zijn dan wel praktisch nog nooit wat gepost hebben ?!? Ach Pieter Kort; verwijder deze post maar weer. Maar nu tijdig, voordat mensen de KGB-achtige praktijk hier in de gaten krijgen !!
Patience
0
quote:

Richard Abma schreef op 27 jan 2011 om 15:31:


[...]

1. De DAX is een herbeleggingsindex terwijl de AEX het dividend uitkeert. Dit zorgt voor een vertekend beeld. Daarnaast zijn er veel industriële ondernemingen in de DAX opgenomen die door de vraag vanuit China veel winst maken. Dit vertaalt zich in hogere aandelenkoersen voor de DAX tov de AEX.
2. Meer cyclische aandelen zijn opgenomen in de DAX. Deze aandelen laten in de regel grotere koersuitslagen zien gedurende de dag, vandaar de grotere schommelingen.


hier ben ik het niet mee eens ik zelf weet dat de meeste bellegers long op de DAX gaan en in de AEX shorten
65 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Redactie

De centrale redactie van IEX.nl bestaat uit: Pieter Kort (hoofdredacteur), Arend Jan Kamp, Fleur van Dalsem, Rob Stallinga, Barbara Zia, Lucia Rodenburg.

Meer over Redactie

Recente columns van Redactie

  1. 14 okt Liveblog: Turkse beurs onderuit 9
  2. 04 okt Hollen of stilstaan met ouderen ...
  3. 02 okt Twee derde van beleggers verwach... 5

Gesponsorde links