Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Toch maar een indextracker?

Auteur: Dirk Gerritsen

Dirk Gerritsen is vanaf 2005 verbonden aan de Utrecht University School of Economics. Zijn academische interesse richt zich voornamelijk op Financile Markten en Beleggingen. Samen met Arie Buijs schreef hij de boeken Eigen Schuld: Beleggingslessen uit de crisis en Fabeltjes over beleggen: Borrelpraat en tegeltjeswijsheden nad...

Meer over Dirk Gerritsen

Recente artikelen van Dirk Gerritsen

 1. apr '17 Oh, die analistenadviezen II 46
 2. aug '16 Geert Schaaij-effect: +1% 38
 3. apr '11 Verkopen in mei? 13

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 11 januari 2011 16:14
  Het zijn natuurlijk maar adviezen, maar het blijft inderdaad vreemd, dat je bij de meeste analistenadviezen de verkoopskandidaten met een lichtje moet zoeken. En als ze het al eens mishebben, en een koopkandidaat zakt langzaam weg het moeras in, dan verlagen ze toch gewoon het koersdoel mee naar beneden; kan het koopadvies blijven staan. Totdat het aandeel uitgekotst door alles en iedereen op de bodem ligt, dan volgt vaak alsnog het verkoopadvies. Het zou vast eens leuk zijn, om de koers van, pak 'm beet, Ordina, Bam, SNS en Wessanen grafisch weg te zetten tegen de adviezen van onze grootbanken en handvol andere analistenbureau's die we nog hebben.
 2. Met Effekt 11 januari 2011 16:43
  quote:

  bowski schreef op 11 januari 2011 13:50:


  Een verkoopadvies geven is toch ongeveer hetzelfde als een oproep om je geld van die bank te halen? Een bankrun. En dat wilden ze toch strafbaar maken.
  Analisten die de goednieuwsshow bederven maken zich minimaal "niet geliefd". Kijk hier maar eens op het forum.

  Dat is heel wat anders. Een bank heeft maar een klein gedeelte van de geld inleg in kas. Als iedereen opeens z'n geld wil is er niet voldoende kasgeld en gaat de bank falliet (wordt insolvabel).

  Als iedereen opeens zijn aandelen wil verkopen dan daalt de koers (want er zijn minder kopers). Het bedrijf zelf heeft hier geen last van. Sterker, als de koers laag genoeg is, kan het overwegen aandelen in te kopen. Dat zorgt dat ratios zoals k/w stijgen. Bij een te lage koers stappen mensen weer in en stabiliseerd alles. Die lagere koers is dan mischien wel het nieuwe koersdoel wat de [goede] analist had gegeven bij zijn verkoopadvies.
 3. [verwijderd] 11 januari 2011 21:12
  ben niet geen grote fan van analisten, maar Petercam is mijn favorite van de Nederlandse analisten. heeft ook iemand hetzelfde gevoel? ik heb minder dan 5 jaar ervaring met zelfstandige handelen met een 5-6 small caps (TKH, Macintosh, Beter Bed, Macintosh, Accell, ICT, etc.), maar als ik kijk terug aan de afgelopen 5 jaar dan was Petercam de eerste (bijna de enige) met zijn verkoopadvizen in eind 2007 en was een van de eerste analisten met zijn advies/koersdoel verhogingen in begin 2009......
8 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links