Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fraudezaak Wall Street steeds groter

De Wall Street Journal had de primeur, vrijdag, en daarmee is alles in een stroomversnelling gekomen. Het onderzoek van de FBI naar insider trading door grote spelers op Wall Street beperkt zich sinds gisteren niet meer tot de usual suspects – de hedgefunds. Gisteren kregen ook minstens drie grote aanbieders van beleggingsfondsen het verzoek van de FBI om in het kader van het onderzoek naar de Insider Trading Ring openheid van zaken te geven.

Fondsaanbieders MFS, Janus en Wellington hebben inmiddels aangegeven benaderd te zijn door de federale recherche maar ontkennen in alle toonaarden iets fout te hebben gedaan. Ook bij de hedgefunds duiken dagelijks nieuwe namen op van partijen die onder de loep genomen worden. Gisteren waren dat SAC (van Steve Cohen) en Citadel. En hoewel de naam in het geruchtencircuit zoals altijd vanaf het eerste moment opdook, behoort opperzakenbank Goldman Sachs nog niet officieel tot de verdachten.

Volgens de WSJ zijn de autoriteiten bezig het drie jaar durende onderzoek af te ronden en zullen de dagvaardingen vanwege insider trading binnenkort op de deurmat vallen bij zowel investment banken, hedgefunds, beleggingsfondsen, consultants en analisten. Volgens de krant zal het fraudeschandaal alle eerdere schandalen op Wall Street als kinderspel wegzetten. De zaak draait met name om opvallende koersstijgingen van aandelen van farmaceutische bedrijven in de maanden voordat er een overnamebod werd gedaan.

 Zo steeg het aandeel Schering-Plough in 2009 liefst 8% op de dag vordat Merck een bod lanceerde. Ook bij de overname van MedImmune door AstraZenica (2007) en Advanced Medical Optics door Abbott Labbs (2009) zou sprake zijn van mogelijke handel met voorkennis. Bij die laatste twee deals fungeerde Goldman Sachs als adviseur van de overgenomen partij.

De laatste ontwikkelingen houdt u via deze link bij. 


 

 De Redactie van IEX Profs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. Om te reageren op dit artikel, klik hier.


De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 10:30 Must read: Apple worstelt in China
  2. 18 apr Must read: beleggen in landbouw dan maar
  3. 17 apr Must read: Risico nummer 1 is?

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 december 2010 14:12
    voorkennis is bijna zo oud als het oudste beroep van de wereld en is onuitroeibaar zolang er veel geld mee te verdienen valt .Maar denk niet dat gewone (handels)banken dit niet doen .
    Ik heb erbij gezeten dat op de optieafdeling van een duitse handelsbank de grote orders naar de optieafdeling doorgegeven werden en zodoen alle boeken met interessante gelimiteerde optieorders werden leeggehaald
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links