Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: opgaande trend SAP,
koersdoel Unilever 68,50

De opwaartse correcties in de VS zetten door,maar hebben nog niet voldoende terrein gewonnen om van een opwaartse impuls te kunnen spreken. Koersen staan onder de weerstanden en ook onder de vorige toppen, hetgeen aangeeft dat de opwaartse bewegingen als correctie bestempeld dienen te worden.

In de VS zijn voor de Dow Jones 9950, voor de Nasdaq 1960 en voor de S&P500 1140 belangrijke niveaus vanuit het perspectief van de neerwaartse trends. Daarboven geldt namelijk pas dat de korte termijn neergaande trends gebroken worden, maar zolang dat niet het geval is, ligt de meeste ruimte aan de onderkant van de markt.

Voor de AEX kijken we naar de weerstanden die in eerste instantie op 503-504 en daarboven tussen de 510 1n 512.50 liggen. Vooral het belang van de laatst genoemde weerstand is groot, omdat dat niveau al sinds november vorig jaar niet is overtroffen. Op fondsniveau bekijken we vandaag Unilever en SAP, die beiden een hervatting van de opwaartse trend laten zien.

Unilever: 65,40 euro
De opwaartse trend is weer met succes getest doordat koersen een bodem hebben gerealiseerd op 63 euro. Het eerder afgegeven koersdoel op het 68,50 euro niveau wordt hiermee weer van kracht, omdat na de realisatie van de hogere bodem koersen nu weer op weg gaan om een hogere top te realiseren.

Met in acht name van de eerste weerstand op het 66,75 euro niveau adviseren wij hausse posities op te bouwen. Een stop loss op het niveau van 62,50 euro is benodigd vanuit veiligheidsoverwegingen.

SAP: 162,90 euro
De opgaande trend in dit fonds is duidelijk in tact en wordt bevestigd door de aanwezigheid van een vlagformatie. Dit continuatiepatroon heeft als koersdoel 180 euro en wordt van kracht boven de eerste weerstand op 170 euro. Dit advies blijft gelden, zolang koersen boven de 155 euro weten te noteren.

Aanvullende bevestiging wordt gevonden in de grafieken van sectorgenoten zoals het Amerikaanse Oracle. Daar laat de grafiek ook substantiële opwaartse potentie aantekenen. Gezien het negatieve beeld op de Nasdaq is dit één van de weinige technologiefondsen die voor hausse gerichte posities geschikt is.


Bekijk ook commentaar per AEX-fonds, vragen en antwoorden, begrippenlijst en besprekingen van softwarepakketten in de speciale TA-sectie

Gökhan Erem en Geert Jan Nikken zijn technische analisten bij Fortis Bank Investment Banking. Zij schrijven hun columns op persoonlijke titel. Fortis Bank en Erem en Nikken handelen en beleggen in verschillende financiële producten. Posities kunnen elk moment veranderen. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op erem.nikken@iex.nl.

Bekijk ook de commentaren van alle AEX-fondsen en de begrippenlijst in de speciale TA-sectie. Stel bovendien zelf vragen.

Geert-Jan Nikken is senior technisch analist. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel en hij belegt niet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Gerelateerd

technische analyse

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

UNILEVER

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: technische analyse

Column door: Geert-Jan Nikken

Geert-Jan Nikken is dé technisch analist van IEX.nl. Gevraagd en ongevraagd levert hij zijn commentaar bij koersontwikkelingen aan de hand van grafieken. Nikken begon als trainee bij ABN Amro. ...

Meer over Geert-Jan Nikken

Recente columns van Geert-Jan Nikken

  1. sep '08 TA: Route 666 goud 68
  2. dec '07 In de aanval 267
  3. apr '07 TA: Adieu 168

Gesponsorde links