Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Omhoogzwabberen

De koersontwikkeling van de AEX ontpopt zich geheel volgens de inschatting van de laatste weken. Het lijkt erop dat het low van afgelopen dinsdag inderdaad een eerste duidelijke hogere bodem zal worden bij het ingezette herstel.

Dit betekent niet minder dat de AEX-index de rest van de maand en waarschijnlijk tot in juli zich een weg omhoog zal banen naar de bovenkant van het brede grijze trendkanaal. Momenteel lijkt het er op dat het grijze trendkanaal een lichte neerwaartse buiging laat zien. Dat zou inhouden dat het high van april maximaal geëvenaard en niet overschreden zou kunnen worden.

Ik heb hier echter nog geen definitief standpunt over ingenomen. Ter vergelijking laat de Duitse DAX nog een duidelijke stijging zien, terwijl de Franse CAC weer een duidelijke daling laat zien. Het beeld van de AEX-index hangt hier wat tussen in.

Het nieuws dat we de eerst komende maand omhoog mogen kijken lijkt me voor nu echter goed genoeg. Ook de S&P500 doet wat ze moet doen, namelijk niet onder de lows van eind mei wegzakken maar juist werken aan een bodem.

Het scenario is min of meer hetzelfde als voor de AEX-index, met dien verstande dat de S&P500 iets later is met de bodemvorming en dus de opwaartse draai. Hierdoor hou ik wat de S&P500 betreft nog een kleine slag om de arm, maar uiteindelijk verwacht ik ook hier een opwaarts draai binnen het brede grijze trendkanaal.


René van Mourik is hoofdredacteur van ResearchXL. De informatie in deze column behelst geen individueel beleggingsadvies maar slechts een algemene aanbeveling op basis van Technische Analyse waarop beleggers hun beleggingsbeslissingen mede kunnen baseren. Analisten van ResearchXL hebben tenzij naders vermeld geen posities in individuele aandelen; ze beleggen alleen in trackers en beleggingsfondsen. Stuur een reactie aan de auteur.


René van Mourik is eigenaar van VDVM Research & Investment Consultancy. Eén van de activiteiten is de website hurstfiles.com.

De informatie in deze column behelst geen individueel beleggingsadvies maar slechts een algemene aanbeveling op basis van Technische/Cyclische Analyse waarop beleggers hun beleggingsbeslissingen mede kunnen baseren.

Analisten van VDVM Research & Investment Consultancy hebben tenzij nader vermeld geen posities in individuele aandelen waarover advies wordt gegeven; ze beleggen alleen in trackers en beleggingsfondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: René van Mourik

René van Mourik René van Mourik is eigenaar van VDVM Research & Investment Consultancy. Eén van de activiteiten is de website hurstfiles.com. Hiervoor was Van Mourik hoofdredacteur van ResearchXL, dat technische analyse-diensten aan professionele partijen levert. Tot 2003 werkte hij bij het Institute for Research and Invest...

Meer over René van Mourik

Recente artikelen van René van Mourik

  1. sep '12 Tijdelijke verstoring 7
  2. aug '12 Huizenmarktbodem begin 2013? 50
  3. mei '12 Tegennatuurlijk beleggen 14

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 11 juni 2010 09:13
    Beste René,

    Ik ben zeer blij met jouw nieuwe manier van weergeven van de grafieken. De rode lijnen voor de korte trend, het roze vlak voor alle turbulentie die daar binnen kan/mag plaatsvinden en het ruimere bewegingsveld dat wordt weergegeven door het grijze vlak. Het geeft mij veel meer rust en houvast in een periode als deze wanneer de markt zo volatiel is als nu. Houden zo!
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links