Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Snel of gezapig

De AEX-index houdt zich voorlopig prima aan het bodemscenario binnen het brede grijze trendkanaal. Wellicht wordt er op 311,82 (het low van dinsdag) een eerste hogere bodem gevormd. Deze bodem tikt dan de onderkant van het rode trendkanaal aan waarna de bovenkant weer aan de beurt is.

Idealitair wordt hierbij dan de top op 331,30 doorbroken waarna weer een terugval volgt etcetera. Binnen het rode trendkanaal dient zich dus een patroon van hogere toppen en bodems te ontwikkelen totdat de bovenkant van het grijze trendkanaal wordt bereikt.

“Bewijs” dat er sprake is van een trenddraai kan naast de (mogelijke) hogere bodem ook worden gevonden in de opwaartse uitbraak boven de scherp dalende weerstandslijn over de topjes sinds eind april. Als de markt zich volgens het geschetste scenario blijft ontwikkelen liggen er voor de komende maand hogere koersen in het verschiet.

Het uiteindelijk koersdoel zal afhangen van het tempo dat wordt ontwikkeld. Bij een snel herstel mik ik voorlopig op 350, bij een gezapig herstel op 340.

In gewone mensentaal: De AEX-index heeft 25 mei het dieptepunt bereikt en is nu op weg naar de 340/350 zone.


René van Mourik is hoofdredacteur van ResearchXL. De informatie in deze column behelst geen individueel beleggingsadvies maar slechts een algemene aanbeveling op basis van Technische Analyse waarop beleggers hun beleggingsbeslissingen mede kunnen baseren. Analisten van ResearchXL hebben tenzij naders vermeld geen posities in individuele aandelen; ze beleggen alleen in trackers en beleggingsfondsen. Stuur een reactie aan de auteur.


René van Mourik is eigenaar van VDVM Research & Investment Consultancy. Eén van de activiteiten is de website hurstfiles.com.

De informatie in deze column behelst geen individueel beleggingsadvies maar slechts een algemene aanbeveling op basis van Technische/Cyclische Analyse waarop beleggers hun beleggingsbeslissingen mede kunnen baseren.

Analisten van VDVM Research & Investment Consultancy hebben tenzij nader vermeld geen posities in individuele aandelen waarover advies wordt gegeven; ze beleggen alleen in trackers en beleggingsfondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: René van Mourik

René van Mourik René van Mourik is eigenaar van VDVM Research & Investment Consultancy. Eén van de activiteiten is de website hurstfiles.com. Hiervoor was Van Mourik hoofdredacteur van ResearchXL, dat technische analyse-diensten aan professionele partijen levert. Tot 2003 werkte hij bij het Institute for Research and Invest...

Meer over René van Mourik

Recente artikelen van René van Mourik

  1. sep '12 Tijdelijke verstoring 7
  2. aug '12 Huizenmarktbodem begin 2013? 50
  3. mei '12 Tegennatuurlijk beleggen 14

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links