Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Filip Weintraub start nieuw fonds

Zoals hij bij zijn vertrek als fondsbeheerder van Skagen Global eerder dit jaar al liet doorschemeren, is Filip Weintraub voor zichzelf begonnen. De Zweed was na negen jaar bij het Noorse fondsenhuis toe aan een nieuwe uitdaging en had vooral behoefte aan een kleiner beheerd vermogen, om zo minder met randzaken bezig te hoeven zijn. Samen met zijn voormalige rechterhand bij Skagen Global, Omid Gholamifar en enkele andere oude bekenden, is Weintraub nu Labrusca Family Office begonnen. Het vlaggenschip van Weintraub wordt Labrusca Fund Global, een absolute return fonds, dat ook shortposities in kan nemen.

De oprichters steken, net zoals dat bij Skagen de gewoonte is, eigen geld in het fonds – een UCITS III fonds met registratie in Luxemburg - nu 52 miljoen euro. Weintraub zegt in een interview met Citywire dat de omvang van het fonds beperkt zal blijven – in elk geval niet zal uitgroeien tot de 4 miljard euro die Skagen Global onder beheer had. Bovendien bouwt Weintraub dit keer een redelijk geconcentreerde portefeuille. Hoewel het vertrek bij Skagen niet financieel gedreven was, heeft zijn nieuwe fonds wel hedgefundtarieven, zoals een stevige performance fee (20% boven euribor).

De mogelijkheid om shortposities in te nemen zal volgens Weintraub voornamelijk uit hedge-overwegingen komen en niet uit speculatieve motieven. Normaal gesproken denkt Weintraub dat zijn nieuwe fonds een netto longexposure van 70 tot 80% zal hebben, zonder leverage.


De Redactie van IEX Profs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. Om te reageren op dit artikel, klik hier.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 19 apr Must read: Apple worstelt in China
  2. 18 apr Must read: beleggen in landbouw dan maar
  3. 17 apr Must read: Risico nummer 1 is?

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links