Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IEX neemt Geldwaardering over van AFM

IEX neemt Geldwaardering over van AFM

Amsterdam, 22 januari 2010 – IEX Media heeft de website Geldwaardering.nl overgenomen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Op de website geven consumenten hun mening over financiële producten. IEX wil de website uitbouwen tot dé plek op internet waar consumenten hun onafhankelijke informatie over hypotheken, levensverzekeringen en andere (belegging)producten kunnen vinden.

Geldwaardering biedt de mogelijkheid aan consumenten om van elkaars ervaringen bij de keuze voor en aanschaf van financiële producten te leren. Consumenten kunnen alle financiële producten die in Nederland worden aangeboden, een cijfer geven voor productkwaliteit, informatie en service. Ook kunnen er extra opmerkingen worden achtergelaten, is er een forum om te discussiëren en is de site een bron van nieuws en links naar andere relevante websites. Voor de AFM levert Geldwaardering tevens signalen op die in het toezicht kunnen worden gebruikt.

Het belangrijkste uitgangspunt bij de verkoop door de AFM is dat het onafhankelijke karakter van Geldwaardering.nl blijft bestaan en dat de overnamepartij gaat bijdragen aan het bereiken van de oorspronkelijke doelstellingen van de website.

Over Geldwaardering
Geldwaardering is in maart 2006 gelanceerd door de AFM. De AFM constateerde in 2005 dat het voor consumenten niet mogelijk is om zelf op internet financiële producten te beoordelen of te lezen, terwijl dit bij veel andere producten wel al mogelijk was, zoals bij restaurants, boeken of vakantiebestemmingen. De AFM nam daarom zelf het inititiatief een dergelijke website te ontwikkelen. Uit een evaluatie concludeerde de AFM dat de site een succes was, maar dat andere partijen beter zijn gepositioneerd om Geldwaardering verder te ontwikkelen.

Geldwaardering.nl sluit als concept aan bij een aantal belangrijke trends die zich voordoen in de consumentenmarkt. De behoefte aan onafhankelijke informatie is groot. Het internet is al een belangrijk distributiekanaal voor informatie over financiële zaken. Het belang van (virtuele) mond-tot-mond reclame groeit snel en het internet is daarbij een belangrijk hulpmiddel.

Over IEX Media
IEX Media is onderdeel van Free Media Group (FMG), een snel groeiend multimedia-bedrijf dat online en print-uitgaven, alsook evenementen in eigen beheer en voor derden exploiteert. FMG bestaat uit de pijlers Finance en Men’s Lifestyle. De financiële portfolio is met titels als IEX, IEXProfs, DeBeurs, EuroBench en BeursOnline een van de belangrijkste onafhankelijke aanbieders in Nederland van informatie, nieuws, adviezen en tips op financieel-economisch en beleggingsgebied. Daarmee richt FMG zich op de zakelijke en particuliere markt. Met ruim 600.000 unieke bezoekers en 30 miljoen pageviews is FMG daarmee marktleider in Nederland.

Over AFM
De AFM bevordert eerlijke en transparante financiële markten. Wij zijn de onafhankelijke gedragstoezichthouder op de markten van sparen, lenen, beleggen en verzekeren. De AFM bevordert zorgvuldige financiële dienstverlening aan consumenten en ziet toe op een eerlijke en efficiënte werking van kapitaalmarkten. Ons streven is het vertrouwen van consumenten en bedrijven in de financiële markten te versterken, ook internationaal. Op deze manier draagt de AFM bij aan de welvaart en de economische reputatie van Nederland.

--------------------------
Niet voor publicatie.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met::
Free Media Group:
Peter van Sommeren via pieter.kort@freemediagroup.nl of 020 435 21 82
AFM:s
Flore Kraaijeveld via flore.kraaijeveld@afm.nl of 020 797 21 26

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Investor Relations IEX Group

In de Perskamer biedt de Investor Relations van IEX Group informatie over onze eigen IEX.nl. IEX Group heeft daarnaast ook de beleggerstitels Belegger, BeursOnline, DeBeurs, Guruwatch en IEX Geld, IEX Particioaties en IEX Profs met een totaalbereik van 1,25 miljoen beleggers. In België heeft IEX met Beursduivel maandelijk...

Meer over Investor Relations IEX Group

Recente artikelen van Investor Relations IEX Group

  1. jan '16 Nieuw op de beurs: IEX Group 9

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links