Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Overname DPA, is Brunel de volgende?

Gilde Equity Management heeft een overnamebod gelanceerd op detacheerder DPA. Het bod, €1,70 per aandeel cum-dividend, waardeert DPA op circa €80 miljoen. De overnamepremie ligt volgens opgave op 23% van de gemiddelde volume gewogen koers van de afgelopen zes maanden. Echter, premie op de slotkoers van gisteren: 7,6%.

Ruim 66% van de bestaande aandeelhouders heeft onherroepelijk ingestemd met het bod, waarmee de kans van slagen groot is. 

Het overnamebod op DPA doet beleggers uiteraard kijken naar Brunel. Een deels vergelijkbaar fonds dat ook al jaren als overnamekandidaat te boek staat en er zijn ook al eens gesprekken gevoerd daaromtrent, maar tot een deal kwam het niet. 

Wie Brunel wil overnemen, zal tot overeenstemming moeten komen met grootaandeelhouder Jan Brand, goed voor circa 60% van de uitstaande aandelen. Hoewel uiteraard alleen Brand over zijn eigen positie gaat, zal hij gezien de huidige relatief lage koers van 'zijn aandeel' niet staan te trappelen. Meer hierover leest u bij Premium.


Martin Crum is senior beleggingsanalist. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Crum kan posities innemen op de financiële markten.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Martin Crum

Martin Crum is senior beleggingsanalist met meer dan twintig jaar beroepsmatige ervaring op de financiële markten, bij bedrijven als Euronext, Optiver en AEK. Als fundamenteel analist ligt zijn focus en voorkeur bij solide bedrijven met een stevige kasstroom. Sinds 2013 levert hij met zijn eigen bedrijf Beagsh Research & Trad...

Meer over Martin Crum

Recente analyses van Martin Crum

  1. 24 apr Nare verrassing van schadeclaim overschaduwt verfgigant AkzoNobel
  2. 24 apr Plannen voor beurs-exit Allfunds mogelijk van de baan
  3. 23 apr Winsthalvering bij Randstad

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Dagobertus Duckus 2 maart 2021 12:49
    Ik had toch wel wat meer fact-checking verwacht van de IEX-redactie. Ben actief op meerdere social media met betrekking tot beleggen, waaronder Reddit en nergens wordt ook maar een woord gerept over Bank of Japan. Bloomberg loopt hier maar wild dingen te verzinnen en wil iedere stijging bij retailbeleggers en social media in de schoenen schuiven. Als deze stijging werkelijk door een grote horde retailbeleggers was gedreven, dan was het niet maar op een volume van 4100 geweest.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links