Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

De nieuwe GameStop heet Bank of Japan

We leven in een tijd waarin niet alleen tweets en filmpjes, maar ook aandelen viral kunnen gaan. Na GameStop, AMC en andere wilde ritten vliegt er aan de andere kant van de wereld een nieuwe meme stock uit de bocht.

De Japanse centrale bank staat genoteerd aan de beurs van Tokio. Een saai en weinig verhandeld fonds, tot vandaag: 

De koersexplosie wordt gedreven door particuliere beleggers, weet Bloomberg. Waarom iedereen nu uitgerekend bovenop dit centrale bank-aandeel duikt is nog onduidelijk. 

De eveneens beursgenoteerde Schweizerische Nationalbank doet het vandaag trouwens ook netjes met +3,8%, maar de drukpersloze Nationale Bank van België blijft er meer dan onberoerd onder: -1,1%.


Pieter Kort is hoofdredacteur van IEX Media. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Pieter Kort

Pieter is hoofdredacteur van IEX.nl en de overige financiële titels van IEX Media. Volg hem op Twitter: @pieterkort.

Meer over Pieter Kort

Recente artikelen van Pieter Kort

  1. 09 apr Zo leert u succesvol handelen 1
  2. 09 apr Zo leert u succesvol handelen 1
  3. 26 mrt BREKEND: AEX virtueel boven de 700 18

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. V. Koopman 2 maart 2021 12:13
    Ik had toch wel wat meer fact-checking verwacht van de IEX-redactie. Ben actief op meerdere social media met betrekking tot beleggen, waaronder Reddit en nergens wordt ook maar een woord gerept over Bank of Japan. Bloomberg loopt hier maar wild dingen te verzinnen en wil iedere stijging bij retailbeleggers en social media in de schoenen schuiven. Als deze stijging werkelijk door een grote horde retailbeleggers was gedreven, dan was het niet maar op een volume van 4100 geweest.
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare