Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nog even over die inflatieverwachtingen

Zowel voor de dollar als de euro komen de inflatieverwachtingen nu even wat af. Wellicht ondersteunt dit ook de markt vandaag, net als de Europese inkoopmanagersindices die allemaal boven de prik zijn. Opvallend eigenlijk dat er rond 1% inflatieverschil zit tussen VS en EU. Ik weet niet meteen waarom. 

Wellicht is hier in Europa minder rentestorm dan in de VS, omdat de verwachtingen bij ons nog (lang) niet op het hoogste niveau in jaren staan. Bovendien is het nog geen issue om Duitse Bunds (-0,30) tegen aandelen in te ruilen (dividendrendement Euro Stoxx 50 2,5%). In de VS is dat 1,4% vs 1,9%. 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 apr Vooruitblik: Records en hoofdbrekens 1
  2. 16 apr BeursVandaag: Gaat het nog een beetje? 4
  3. 15 apr BP, Shell en een enorme viezerik 5

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare