Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Waarom Wolters Kluwer zo hard daalt

Het oordeel over de cijfers, het koersdoel en of het al dan geen Buy, Hold of Sell is, laat ik graag over aan onze beleggersdesk. Misschien dat ik wel weet waarom voor Wolters Kluwer-begrippen de koers zo hard tegen de markt in daalt. Zie al her en der analistenoordelen, er is op zich niet veel mis met die cijfers. In de prik. 

Dat wil zeggen, er zitten geen grote verrassingen in. Wel ziet u aan mijn waardegrafiek dat de verwachte omzetgroei - groene lijn - daalt. Met de cijfers vandaag hoeft u geen spike omhoog te verwachten, want de outlook 20201 is subdued. De winst- en dividendlijnen lopen nog wel op, want managen kan het bedrijf wel.


Als ik dezelfde grafiek over de afgelopen tien jaar neem, ziet u én koers én omzet én winst én dividend én waardering hand in hand stijgen. Nog iets: dit ging tegen een dalende rente in, want een superdefensief dividendaandeel als Wolters Kluwer is dan bij wijze van het eerste waar AAA-staatsobligatiebeleggers naar kijken.

En nu neigen de rentes hoger, is Wolters Kluwer duurder dan ooit tevoren, doet het nog maar 1,9% dividend (de AEX 2,0%) en valt de omzetgroei terug tot stil. Wellicht dat daarom vandaag beleggers afscheid nemen en elders gaan kijken. Ik ben benieuwd naar het oordeel van onze desk.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links