Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: In de achtbaan met Shell

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  2. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79
  3. 16 apr ASML oogt wispelturig 101

Reacties

168 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 9 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 ttroo 9 februari 2021 00:11
    De 10 jarige yield op de Amerikaanse staatsobligaties gaat hoger en hoger. Ze zijn gesloten op een 1.17. En hebben zelfs een poging gedaan om de 1.20 te doen veroveren. Een hele belangrijke grens. Niet verrassend dat de poging niet lukte, wel verrassend dat ze al een poging hebben gedaan. Richting de $27.9 trillion gaat hun staats schuld nu. En ik neem dat dat exclusief die $1.9 trillion weggave is, oftewel richting de $30 trillion. En als ik de economie simpel weg zet op $20 trillion zit hun mooie percentage op de 150%!

    Het Westen. Het Rijke Westen. Rijk zijn ze niet. Amerika 150%. Griekenland hoger en Japan nog hoger. Het is meer het Arme Westen. Het Westen geeft het goede voorbeeld aan niet Westerse Landen. Met voedselbonnen en voedselbanken geeft het Westen duidelijk aan dat ze superieur zijn. Het lijkt mij eerder een teken van armoede, ook letterlijk.

    Brent olie op $60, is dat niet het hoogste punt sinds hele lange tijden? Hoeveel olie wordt er wereld wijd vebruikt? 90 of 100 miljoen vaten - per dag! Kortom dat gaat pijn doen voor de wereld. Dat is 90 miljoen vaten $10 = $900 miljoen per dag hogere uitgaven dan toen de Brent olie op $50 stond. Er zijn goedkopere soorten olie maar goedkoop is ook voor olie duurkoop, alhoewel het komt soms ook heel goed uit voor de mix, en dan is het een goede koop.

    Europese beurzen gingen wel wat terug aan het einde van de beursdag, maar de futures volgende het pad van de Amerikanen en gingen aan het slot hoger. Overtuigend is het niet, vooral DAXie future moest terug naarmate de sluitingstijd van de DAX zelf kwam en sindsdien zijn ze wel wat hersteld, maar niet in grote mate. Nikkei - Japan Mania is helemaal terug van weggeweest. Ik heb het gemist. Japanse banken veroveren de wereld. Japanse uitvindingen veroveren de wereld. Japanse grondstoffen veroveren de wereld. Die grondstoffen zijn in hele weinig voorraden aanwezig in Japan, dus die ze nu hebben gevonden, moeten de toekomstige voorraden voor de wereld zijn. Ik heb het gemist. Sushi zie ik duidelijk wel veel meer vertegenwoordigd dan vroeger, maar daar krijgen ze geen royalties over. Japan Mania is in en de 30K komt in zicht voor de Nikkei. India en Taiwan Mania is ook helemaal in. Taiwan - zodra een Chinees bewegend voorwerp te dicht bij komt, lijkt het behoorlijk enger te worden voor Taiwan, maar hun aandelen beurs leeft in een eigen bubble. Daar zien ze helemaal geen Chineesn bewegende voorwerpen te dicht bij hun beurswaarde komen. India. Ruim 15K. Op weg naar de Hoge Gebergtes in de buurt. Boeren hebben vermoedelijk weinig belegd in hun eigen index want die blokkeren een aantal wegen en krijgen geen cent meer, wel minder. Vermoedelijk om de beurskoersen te verhogen. En dat moet ook want ze zijn pas halverwege de Nikkei. Indiaas eten is lekker en ook in. En ook India krijgt daar geen royalties over. Maar hun index leeft op de begrotings tekorten van de regering in India. Want hoe meer tekort, hoe hoger de beurzen. Ze kennen de Westerse Wet daar ook. India Mania. Taiwan Mania. Japan Mania. Tulpen Mania. Centrale Banken Mania. Gratis Geld Mania. Zolang ze maar niet naar Hogere Yield Mania gaan, want dan gaan in de toekomst meerder Mania verdwijnen.

  2. forum rang 4 ONN 9 februari 2021 11:26
    quote:

    1_Million_Euro_Man schreef op 9 februari 2021 01:17:

    Welkom terug HERR DMMSCH ;-)

    Edit: nu de rest nog:

    -The Entrepreneur
    -Ace
    -Kolenboer
    -Reversal
    -Platta
    -Fred Jeans
    -Green
    -Blackstallion
    -DGT aka Zen Master
    -Disci
    ...
    Ahhh, best wel ontroerend elke keer als miljoen-man verlangt naar vroeger (toen alles beter was) :)

    Maar ik denk toch dat je hier meer succes zal hebben met je oproep. Probeer het gewoon 's: www.iex.nl/Forum/30/Technische-Analys...
168 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 9 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links